Skip to main content

Καραγεωργίου στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Έκανε λάθος ο ΠΑΟΚ με τον Ίβιτς

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ συνομίλησε με σπουδαστές για τις νέες τάσεις και τακτικές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Νίκος Καραγεωργίου, μία μεγάλη δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της Ξάνθης και νυν προπονητής, με μεγάλη εμπειρία από την Σούπερ Λιγκ, επισκέφτηκε τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με σπουδαστές των Tομέων Προπονητικής και Δημοσιογραφίας για τις νέες τάσεις και τακτικές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά και τις ενδεικνυόμενες σχέσεις, μεταξύ των προπονητών και των ΜΜΕ.   

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και σε θέματα επικαιρότητας, επισημαίνοντας για το «διαζύγιο» του ΠΑΟΚ με τον Ίβιτς πως «ο ΠΑΟΚ έκανε λάθος που άφησε τον προπονητή του να φύγει, αν και ο προπονητής του δεν ήταν έτοιμος για την μεγάλη ομάδα που λέγεται ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά ήταν ο πιο έτοιμος απ’ όλους. Γιατί ήξερε τι έπρεπε να αλλάξει, να διορθώσει, θα έκανε λιγότερα λάθη του χρόνου και κάθε χρόνο θα πήγαινε προς το καλύτερο. Τώρα οδεύουμε πάλι στην επιλογή ξένου προπονητή, που πρέπει να μάθει την ελληνική νοοτροπία και μπορεί να πει, ότι δεν μ’ αρέσουν αυτοί οι πέντε παίκτες, φέρτε άλλους πέντε και πάει λέγοντας…». 

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «ένας καλός προπονητής Ευρωπαίος, από Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, ή Γαλλία, εάν είναι πράγματι καλός, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στην Ελλάδα, μας θεωρούν υποανάπτυκτους. Ποδοσφαιρικά είμαστε Ουγκάντα. Θα έρθει ένας μέτριος ή κακός προπονητής για τα λεφτά και τα ΜΜΕ θα τον παρουσιάσουν ως τον νέο Μουρίνιο».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των σπουδαστών  του ΙΕΚ ΑΛΦΑ και της άρρηκτης διασύνδεσης του Αθλητισμού με την Εκπαίδευση.