Skip to main content

Καπνίδης: Να ζήσω το μεγαλείο της ανόδου στη Super League με τον Άρη

Ο επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» μίλησε για τον στόχο της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία αλλά και για τη φετινή προετοιμασία

Για τον μεγάλο στόχο της ανόδου στη Super League με τη φανέλα του Άρη αλλά και για τη φετινή προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων» μίλησε ο Αντώνης Καπνίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο επιθετικός των Θεσσαλονικέων:

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από την δουλειά που γίνεται;

«Ο προπονητής μας θέλει πάρα πολύ να δουλέψουμε στο τακτικό κομμάτι, γιατί είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη Φούτμπολ Λιγκ. Μπορεί κάποια μικρά λάθη να τα πληρώσουμε, όπως έγινε και πέρσι. Και αυτό αποτυπώνεται κάθε μέρα μέσα στο γήπεδο. Δώσαμε δύο φιλικά, δείξαμε κάποια καλά στοιχεία. Όπως όταν χάνουμε την μπάλα να την κερδίζουμε ξανά και να έχουμε μία καλή ανάπτυξη από την άμυνα στην επίθεση. Στους αγώνες είναι πιο δύσκολο να αποτυπωθεί, αλλά το θετικό είναι η χημεία που έχουμε αποκτήσει μεταξύ μας. Κάθε μέρα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Γνωριζόμαστε και δουλεύουμε πάνω στις αδυναμίες και τις δυνατότητες του άλλου. Τις επόμενες μέρες θα δείξουμε την ταυτότητα που έχει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο».

Θεωρείς ότι θα είναι διαφορετικά δομημένη η ομάδα για τη νέα σεζόν;

«Σίγουρα, άλλαξαν αρκετοί παίκτες. Φέτος η ομάδα έχει στηθεί περισσότερο για τη Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές που είναι τώρα δεν έχουν δυνατότητες για Ά Εθνική. Απλά έχουν μία μεγαλύτερη εμπειρία από το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Είναι ένα πρωτάθλημα που θα μας… χτυπήσουν στην κόντρα, οπότε είμαστε πρέπει να είμαστε δυνατοί μπροστά και πιο σφιχτοί πίσω».

Παρατηρείς ότι υπάρχει φέτος από τον κόουτς, μία πιο επιθετική φιλοσοφία;

«Αν δεν βάλεις γκολ, δεν κερδίζεις. Δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν κοιτάει την άμυνα. Πρώτος στόχος είναι να την κλέψεις μόλις την χάσεις στην επίθεση. Αυτό είναι που θέλει και ο κόσμος. Πρώτα τους τρεις βαθμούς και μετά το θέαμα».

Πολλοί από τους «νέους», τόνισαν ότι παρατηρούν την πίεση που υπάρχει σε όσους από εσάς μείνατε και φέτος.

«Δεν το βλέπω σαν πίεση. Μπορεί να φαίνεται αυτό γιατί όταν έχεις ένα ατυχές αποτέλεσμα, όπως στο φιλικό με τον Παναιτωλικό, ο κόσμος να είναι αγανακτισμένος και να φαίνεται έτσι. Μπορεί και εγώ να έχω μερίδιο ευθύνης για το ότι η ομάδα δεν ανέβηκε, αλλά έχω δώσει το 100% των δυνατοτήτων μου τα τελευταία χρόνια και έχω αποδείξει με την συνεισφορά μου στην ομάδα, ότι μόνο καλό έχω κάνει. Γι΄αυτό και οι περισσότεροι παίκτες έχουν μείνει εδώ. Τα παιδιά αυτά είχαν την δυνατότητα αν ήθελα να φύγουν, αλλά ήταν δική τους επιλογή και των κ.κ. Μυροφορίδη-Σπανού να παραμείνουν. Ξεκινάμε από το μηδέν ξανά. Υπάρχει πίεση από τον κόσμο και είναι λογικό. Είναι στα… πόδια μας να μπορέσουμε να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει μέσα στο γήπεδο».

Τι να περιμένουμε φέτος από σένα;

«Πέρσι την περίμενα καλύτερη την χρονιά. Περίμενα περισσότερο χρόνο να έχω. Όσο είχα, όμως, τον αξιοποίησα όσο καλύτερα μπορούσα. Είχα δύο άτυχες στιγμές όλη τη χρονιά, από εκεί και πέρα, κοιτάω μπροστά και θέλω να έχω έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο. Να σκοράρω πιο πολύ και να βοηθήσω την ομάδα να έρθουν οι νίκες».

Πως είναι ο συναγωνισμός με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο;

«Βοηθάει πάρα πολύ, γιατί πρέπει να κοιτάξουμε το καλό της ομάδας. Είτε αγωνιστεί ο ένας, είτε και οι δύο μαζί, έχουμε τον ίδιο στόχο. Κοιτάμε το ομαδικό σύνολο. Σαν προσωπικότητα, έχω μάθει, διότι είχα μεγάλα ονόματα στο πλευρό μου τα τελευταία χρόνια, να αντεπεξέρχομαι στον συναγωνισμό».

Είναι σημαντικό να υπάρχει εξωαγωνιστική ηρεμία, στα αποδυτήρια, γιατί πέρσι δεν υπήρχε στο βαθμό που θα θέλατε;

«Όταν παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα, πρέπει να μαθαίνεις ακόμα και στις στραβές να το διαχειρίζεσαι. Ο κόσμος ζει για τον Άρη, να κερδίζει. Ακόμα και ότι νικάμε με 1-0 δεν είναι ικανοποιημένος, έχει δει την ομάδα σε μεγαλεία και είναι λογικό. Το αντιλαμβανόμαστε και προσπαθούμε ότι κάνουμε να το κάνουμε γι αυτόν. Να μην είναι αγανακτισμένος και πιστέψτε με, μας έχει λείψει αυτό».

Ζεις με το όνειρο να φορέσεις τη φανέλα του Άρη στη Σούπερ Λίγκ;

«Ο κ. Καλαϊτζίδης μας είχε πει μια κουβέντα, τότε στη Γ΄Εθνική. Όταν κάνετε υπομονή δύο χρόνια. Μακάρι να ήταν έτσι. Δυστυχώς, παρότι είναι τέταρτός μου χρόνος στην ομάδα δεν το έχω ζήσει. Θέλω να βιώσω αυτό το μεγαλείο».