Skip to main content

Καπνίδης: Να δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι ότι είμαστε καλύτεροι

Αν και ακόμα είναι νωρίς, η νίκη απέναντι στον ΟΦΗ θα μας οδηγήσει ακόμη πιο κοντά στο στόχο μας, δήλωσε ο επιθετικός των κιτρινόμαυρων

Για τον αγώνα κυπέλλου του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό όσο και για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero», ο Αντώνης Καπνίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο επιθετικός των κιτρινόμαυρων:

Για το πως έζησε ο ίδιος την αναμέτρηση:

«Ήταν ένα παιχνίδι με αρκετές μονομαχίες τόσο στον αέρα, όσο και χαμηλά. Προσπαθούσα να κρατάω όσο περισσότερο μπορούσα την μπάλα ώστε να ανεβαίνει η ομάδα ψηλά. Να δίνω γενικά αναπνοές στην ομάδα με κάποιο κερδισμένο φάουλ ή με αντεπιθέσεις. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο εγώ προσωπικά, αλλά και όλα τα παιδιά, θέλαμε πολύ να παίξουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία και μας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο να δείξουμε την δουλειά μας στον κόσμο και να δείξουμε ότι ερχόμαστε στη Superleague».

Για την τακτική του Άρη στο παιχνίδι:

«Μπορεί το παιχνίδι μας να έμοιαζε με κλεφτοπόλεμο, όμως το νόημα του τρόπου παιχνιδιού μας δεν ήταν το να μην χάσουμε, αλλα να κερδίσουμε. Αναγκαστικά όμως δεν μπορούσαμε να έχουμε την ίδια αντοχή όπως στα υπόλοιπα παιχνίδια και με τον Ολυμπιακό, οπότε αλλάξαμε την τακτική μας και πήγαμε σε μία που θα μας έδινε θετικό αποτέλεσμα. Δώσαμε χώρο στο Ολυμπιακό και περιμέναμε τις κατάλληλες στιγμές ώστε να χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις την άμυνα του Ολυμπιακού. Αυτό έχει και τα πλεονεκτήματά του και τα μειονεκτήματά του. Κάποιες φορές μας έκοψαν σε θέση οφσάιντ και δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε τις φάσεις που θα θέλαμε.

Χθες ήμασταν συγκεντρωμένοι, μπήκαμε δυνατά από το πρώτο λεπτό, δεν φοβηθήκαμε τον Ολυμπιακό. Δείξαμε στον αντίπαλο ότι δεν θα έχει ένα εύκολο βράδυ και αγωνιστήκαμε με πλάνο και μυαλό. Πιστεύω πως δικαιούμασταν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι».

Για τον διαιτητή της αναμέτρησης:

«Σίγουρα υπήρχε εκνευρισμός από τα σφυρίγματα. Καταλάβαμε όμως από νωρίς ότι το παιχνίδι και τα σφυρίγματα θα συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο. Πολλές φορές οι διεκδικούμενες φάσεις ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Κοιτούσαμε να παίξουμε όσο πιο καθαρά γίνεται. Δεν μπορούμε όμως να σταθούμε στον παράγοντα διαιτησία και να το χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία. Είναι στην κρίση του διαιτητή να αποφασίζει για κάθε φάση. Στο τέλος μας έκλεισε στην περιοχή μας. Στην φάση με τον Ρέτσο υπήρξε επαφή, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού με κράτησε».

Για το βάθος πάγκου στον Άρη:

«Από τα ονόματα του ρόστερ μας, από τις προπονήσεις και την δουλειά που γίνεται φαίνεται το βάθος του πάγκου της ομάδος. Όταν στις προπονήσεις της ομάδος γίνεται ένα ανταγωνιστικό δίτερμα ή η προπόνηση έχει υψηλό ρυθμο, ο κάθε παίκτης από την απόδοσή του μπορεί να δηλώσει «παρών» στην 11άδα της ομάδος».

Για τις εμφανίσεις του με τον Άρη και το κίνητρο των παικτών σε παιχνίδια όπως αυτά κοντρα στον Ολυμπιακό:

«Σίγουρα υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο σε τέτοια παιχνίδια. Η φιλοσοφία μου είναι ότι όση ώρα μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ, είτε έιναι από την αρχή του παιχνιδιου, είτε από ένα μέρος του αγώνα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να εξελίσομαι. Προσπαθω να προσφέρω όσα μπορώ στην ομάδα».

Για την αλλαγή στο αγωνιστικό πρόσωπο του Άρη:

«Το έχουμε πει από την αρχή πως η ομάδα με τον καιρό θα γίνεται καλύτερη. Σε κάποια παιχνίδια δεν γίνεται να είσαι καλός όπως σε άλλα. Πρέπει να μπαίνουμε και να δείχνουμε οτι είμαστε καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι».

Για την επόμενη μέρα του Άρη:

«Εμείς το παιχνίδι του Ολυμπιακού το εξετάσαμε τελευταία μέρα πριν το παιχνίδι. Η βαρύτητα δίνεται στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, εκείνο είναι το παιχνίδι που θα μας προσφέρει την άνοδο. Μπορούμε να προχωρήσουμε και στο κύπελλο όμως, η άνοδος είναι ο πρώτος στόχος. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου όπως και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μαζί θα πάρουμε το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ είναι μία ανταγωνιστική ομάδα και θέλει προσοχη. Η νίκη θα μας οδηγήσει ακόμη πιο κοντά στον στόχο μας. Αν και ακόμη είναι νωρις...»

Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι συγκριτικά με εκείνο του Ολυμπίακού, καθώς ο ΟΦΗ δεν θα έχει τόση κατοχή της μπάλας, ούτε θα πιέζει τόσο πολύ την άμυνά μας».

Για το στιγμιότυπο που γυρνάει με τον ίδιο να «τα λέει» στην κάμερα:

«Μου φάνηκε εκείνη την ώρα αρκετά αντιαθλητικό το κόψιμο του Μιλιβόγιεβιτς, και νόμιζα πως ο διαιτητής έδωσε πλάγιο άουτ και όχι φάουλ. Ειδα την κάμερα και από αγανάκτηση είπα "ούτε αυτό το είδε"».