Skip to main content

Κάποιες περιοχές στη Χαλκιδική το παίζουν «Μύκονος»

Το παραλήρημα του αρχηγού του φασιστικού αλβανικού κινήματος, η τακτική «ό,τι αρπάξουμε» σε περιοχές στη Χαλκιδική και η σκωραμιδοσυζήτηση στη Βουλή.

Μπάχαλο τα έκανε πάλι ο Ι. Κασουλίδης, ο Κύπριος ΥΠΕΞ. Κάθε φορά που κάνει δηλώσεις, πρέπει να τρέχουν μετά για να επανορθώνουν. Είπε τώρα ότι τα 5/6 των εσόδων του φυσικού αερίου θα διατεθούν στους Τ/κ , κι έγινε χαμός. Δεν κατάλαβε ότι τα 5/6 είναι από το 6% των εσόδων που συμφωνήθηκε να διατεθεί για έργα υποδομής στον Τ/κ τομέα.

Για «λανθασμένη διατύπωση εκ μέρους του κ. Κασουλίδη», μίλησε ο εκπρόσωπος του Προέδρου. Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα με τον Κασουλίδη. Παιδιόθεν το κουβαλά.

Με παραλήρημα του αρχηγού του φασιστικού κινήματος, Βελίου, υπήρξε ανθελληνική υβριστική απάντηση, στις δηλώσεις του Προέδρου Πρ. Παυλόπουλου για την ελληνική κοινότητα της Αλβανίας. Ο Βελίου, είπε πως ο Παυλόπουλος, «ο οποίος στην Πρέβεζα -η οποία παραμένει παράνομα εκτός της Αλβανίας- (!), είχε άλλη μια φορά το θράσος να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας». Το υπόλοιπο του κειμένου δείχνει ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο.

Η έλλειψη τουριστικής (αλλά και γενικότερης) παιδείας θα ζημιώσει μακροπρόθεσμα την Ελλάδα. Εκμεταλλευόμενοι την τουριστική αύξηση υπάρχουν κάποιες περιοχές στη Χαλκιδική που το παίζουν «Μύκονος». Επτά ευρώ το σάντουιτς, με κόστος υλικών γύρω στο ένα, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει κάποια στιγμή σε απομάκρυνση τουριστών και αναζήτηση άλλων περιοχών. Η τακτική «ό,τι αρπάξουμε» φέρνει δάκρυα σε μάκρος χρόνου.

«Ο θείος Σαμ θέλει να διώξει τον Ιβάν», είπε ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός, Μάρκοφ, αναφερόμενος στο Σύμφωνο Φιλίας με τα Σκόπια, ότι βρίσκεται σε αντίθεση με την πολιτική, την ιστορία, την επιστήμη, τα γεγονότα και την αλήθεια, και πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι υπάρχει μια πολιτική για τα Σκόπια, σχεδιάζεται η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, μετά το Μαυροβούνιο πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μπορίσοφ παρουσίασε τη Συνθήκη Φιλίας, πρώτα, στον Αμερικανό πρέσβη. Ο θείος Σαμ θέλει να διώξει τον Ιβάν».

«Οι στρατιώτες μας μαζί με τους Αμερικανούς στρατιώτες και τους στρατιώτες από τις χώρες της ΕΕ, φροντίζουν για τη συνολική ειρήνη στον κόσμο, για να διατηρήσουν ένα τόσο πολύτιμο πράγμα, την ελευθερία», είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόταν Ζάεφ. Σωστός ο Ζάεφ. Αν δεν υπήρχαν οι Σκοπιανοί στρατιώτες, η παγκόσμια ειρήνη θα αντιμετώπιζε πρόβλημα. Ενώ τώρα…

Κατά την συζήτηση στην Βουλή για την α-Παιδεία, ο βουλευτής Παπαδόπουλος, του «ηθικού πλεονεκτήματος», ηγείτο της ομάδας των ομοειδών βουλευτών που διέκοπταν συνεχώς τον Μητσοτάκη, μέχρι σημείου να ενοχληθούν βουλευτές και άλλων κομμάτων, όπως ο Ψαριανός.

Όταν ο Ψαριανός διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο για την συμπεριφορά του ηθικοπλεονεκτηματία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παπαδόπουλος γύρισε και του είπε: «τι θέλεις πάλι ρε κουρ...δομηχανή». Και ο Ψαριανός απαντώντας στο ίδιο ύφος τον απεκάλεσε «κουρ...δοκεφτέ». Γίνεται φανερό ότι επρόκειτο για μια ακόμη σκα..συνεδρίαση.

Και προς περαιτέρω επιμόρφωση των βουλευτών μας, ο Ζουράρις θα τους εξηγούσε την σημασία της αρχαίας λέξης "σκωρ", που κλίνεται ανώμαλα και στη γενική δεν είναι του σκωρός, αλλά του "σκατός". Εξ ου και "σκωραμίς", λέγεται η ιατρική πάπια στα νοσοκομεία. Στην επόμενη σκωραμιδοσυζήτηση να το επικαλεστούν.