Skip to main content

Κανονικά στον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ ο όμιλος Σαββίδη

«Παρών» στον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ ο όμιλος DIMERA παρά το σημερινό αίτημα για αναβολή - Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες

Διαβεβαιώσεις ότι ο όμιλος DIMERA, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, θα συμμετάσχει κανονικά στον διαγωνισμό για την απόκτηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) ανεξάρτητα από το αίτημα που διατύπωσε για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δεσμευτικών προσφορών, δίνουν στενοί συνεργάτες του ομογενή επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ζήτησε σήμερα ολιγοήμερη μετάθεση της ημερομηνίας, η οποία λήγει αύριο, με την αιτιολογία ότι οι τράπεζες δεν δέχονταν την εγγυητική επιστολή γιατί αυτή προέρχεται από υποκατάστημα τράπεζας στην Κύπρο με έδρα χώρα η οποία δεν είναι χώρα-μέλος του ΟΟΣΑ, όπως απαιτείται στους όρους του διαγωνισμού (δείτε εδώ).

Όπως ανέφεραν συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη στη Voria.gr, το αίτημα αναβολής ζητήθηκε «ως μία κίνηση προστασίας και θωράκισης του επενδυτή, με βασικό στόχο τη διασφάλιση τήρησης του απορρήτου για το ύψος των εγγυητικών επιστολών».

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το protothema.gr, έχουν εκδοθεί τρεις εγγυητικές επιστολές, οι οποίες αφορούν την DIMERA (Ιβάν Σαββίδης), μία εταιρεία συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και πιθανώς μία εταιρεία κυπριακών συμφερόντων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα για παράταση δεν θα γίνει δεκτό και πως ο διαγωνισμός θα γίνει κανονικά αύριο.