Skip to main content

Κανένα μέτρο ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο

Την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) με αφορμή και τη χθεσινή φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στα δικαστήρια.
Την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) με αφορμή και τη χθεσινή φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στα δικαστήρια.

«Η χθεσινή προειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα δικαστήρια - έστω και αν δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα- επιβεβαίωσε τους φόβους, τις επισημάνσεις και τις επιφυλάξεις που είχε διατυπώσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε πρόσφατη συνέντευξή του από κοινού με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης σχετικά με την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο σημερινό Δικαστικό Μέγαρο. Αισθανόμαστε, λοιπόν, τυχεροί που ήταν μια "απλή φάρσα"», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο ΔΣΘ επισημαίνει ότι εκφράζει τις αντιδράσεις του στις σκέψεις γενικευμένης εγκατάστασης τηλεοπτικών συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης στο εσωτερικό του μεγάρου και ζητά την προηγούμενη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και υπογραμμίζει το γεγονός ότι τρεις ολόκληρους μήνες δεν έχει ληφθεί κανένα ιδιαίτερο μέτρο ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο.

«Το ποιοι είναι αυτοί δεν είναι δική μας ευθύνη. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ας τους αναζητήσει, ας αποδώσει ευθύνες και ας εντείνει την ταχύτητα λήψης μέτρων, αλλά και των εργασιών αποκατάστασης του Μεγάρου», τονίζει ο ΔΣΘ και καταλήγει:

«Αναλογιζόμαστε κύριε υπουργέ, τι θα μπορούσε να συμβεί αν το χθεσινό τηλεφώνημα δεν ήταν φάρσα;»