Skip to main content

Κανένα έλεος…

Ο «στόχος» Χρυσοχοΐδης μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. Να βρει τους «δολοφόνους» του! Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα και τη δολοφονία ενός έντιμου ανθρώπου, κρύβονται πολλοί και πολλά. Όμως ο Χρυσοχοΐδης καλείται να τα ψάξει όλα, σπιθαμή προς σπιθαμή, και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Είναι αναγκασμένος να φανεί δυνατός, όχι μόνο για τη μνήμη του συνεργάτη του, αλλά και για την προσωπική του τιμή, όπως και της Ελληνικής  Αστυνομίας κι ολόκληρης της χώρας. Ταυτόχρονα, πρέπει να φανεί ψύχραιμος και ανοικτός σε υπόνοιες και…απόψεις, που διατύπωσαν - αμήχανα και μουδιασμένα - κόμματα και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής.

Ανάμεσα σ΄ αυτούς που εξέφρασαν, άμεσα, την οδύνη και τη συμπαράσταση (;) στην οικογένεια του αστυνομικού, ξεχωρίζω - για διαφορετικούς λόγους - τα εξής άξια προς…διερεύνηση:

Το ΚΚΕ έκανε λόγο για  μια άκρως… ύποπτη ενέργεια που δημιουργεί πολλά ερωτήματα! «Αυτού του είδους οι ενέργειες προσφέρονται αντικειμενικά για αξιοποίηση από τις δυνάμεις εκείνες που πασχίζουν να συκοφαντήσουν, τρομοκρατήσουν και καταστείλουν εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει το βάρβαρο μνημόνιο και συνολικά την πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση».

Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι όσοι επενδύουν στην ανομία και στη βία θα πάρουν απάντηση από την πολιτεία και την κοινωνία! Συνδέει δε το χτύπημα με το ΔΝΤ σημειώνοντας ότι «Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος».

Ο ΛΑΟΣ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε ότι ταυτόχρονα με τη θλίψη για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου προστασίας του πολίτη "Όταν οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπούν μέσα στο Γραφείο του ίδιου του Υπουργού, πώς μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής στη γειτονιά του ή στο σπίτι του;". 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης  ζήτησε να μην υπάρξει κανένα έλεος στους τρομοκράτες που είχαν στόχο τη δημοκρατία και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Δεν είναι ώρα αναζήτησης των ευθυνών. Είναι μία ώρα περισυλλογής και ομόθυμου μηνύματος εκ μέρους όλων μας, ότι η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής και δημοκρατική χώρα».