Skip to main content

Κάμψη τζίρου και πωλήσεων για την Coca-Cola 3Ε το 2009

Πτώση σημείωσαν το 2009, έναντι του 2008, ο τζίρος και οι πωλήσεις της της Coca-Cola Τρία Έψιλον, κατά 1% και 2% αντίστοιχα. Ωστόσο η εταιρία σημείωσε αύξηση καθαρών κερδών κατά 3%.
Πτώση τζίρου και πωλήσεων, κατά 1% και 2% αντίστοιχα, κατέγραψε η Coca-Cola Τρία Έψιλον το 2009, έναντι του 2008. Ωστόσο η εταιρία σημείωσε αύξηση καθαρών κερδών κατά 3%.

Ειδικότερα, τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBIT) της εταιρίας ανήλθαν σε 651 εκατ. ευρώ το 2009 σημειώνοντας πτώση 1% σε σχέση με το 2008. Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 437 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με το 2008, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,20 ευρώ αυξημένα κατά 3% σε σχέση με το 2008.

Ο όγκος των πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 2.069 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας πτώση 2% σε σχέση με το 2008 (εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων της Socib S.p.A., ο όγκος πωλήσεων ανήλθε σε 2.010 εκατ. κιβώτια σημειώνοντας πτώση 5% σε σχέση με το 2008).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες συνυπολογιζόμενης της επίδρασης των καθαρών κεφαλαιουχικών δαπανών έφτασαν τα 546 εκατ. ευρώ το 2009, αυξημένες κατά 284 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2008.

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 6.544 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 6% σε σχέση με το 2008.

Όσον αφορά στο τέταρτο τρίμηνο του 2009, ο όγκος των πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 452 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας πτώση 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (423 εκατ. κιβώτια σε προσαρμοσμένη βάση ημερών πωλήσεων και εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων της Socib S.p.A., σημειώνοντας επίσης 8% μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους).

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 1.393 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBIT) διαμορφώθηκαν σε 60 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 26 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,07 σε σχέση με μηδέν την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ανέφερε: «Παραμένουμε επιφυλακτικοί όσον αφορά στις συνθήκες στις αγορές μας βραχυπρόθεσμα, καθώς η ψυχολογία των καταναλωτών παραμένει εύθραυστη και η αγοραστική δύναμη εξακολουθεί να επηρεάζεται αρνητικά από το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν την περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητάς μας, τη μείωση του κεφαλαίου κίνησης και την ενδυνάμωση της παρουσίας μας στην αγορά. Αυτή η πρακτική μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις ταμειακές μας ροές».

«Έτσι, αναμένουμε τη δημιουργία ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες συνυπολογιζόμενης της επίδρασης των καθαρών κεφαλαιουχικών δαπανών ύψους 1,5 δισ. ευρώ περίπου μέχρι το τέλος του 2012. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να κινούμαστε με γνώμονα το μακροπρόθεσμο συμφέρον της επιχείρησής μας, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στην αναγνώριση νέων μακροπρόθεσμων ευκαιριών ανάπτυξης», συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντίνου.