Skip to main content

Κάμψη πωλήσεων και ζημιές για τη Yalco

Στις θυγατρικές του ομίλου Yalco στην Ουγγαρία και την Οmnishop αποδίδει τις ζημίες του ομίλου, η διοίκηση.
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η YALCO  σε επίπεδο ομίλου παρουσίασε το 2009 κάμψη πωλήσεων κατά 12,7% και ζημίες προ φόρων 2 εκατ. ευρώ και ζημίες μετά φόρων 2,6εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο μητρικής οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6,7%, αλλά βελτίωσε τα προ φόρων κέρδη κατά 9,2% και τα μετά φόρων κέρδη κατά 8,9%.

Η Εταιρεία, όπως ανακοίνωσε, δημιούργησε ταυτόχρονα τις υποδομές που θα της δώσουν τη δυνατότητα να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά και θα της διασφαλίσουν την συνεχή ανάπτυξη των οικονομικών της μεγεθών και στο μέλλον.

 Συγκεκριμένα, η μητρική και παρά τη μείωση των πωλήσεων κατά 6,7% -οι οποίες ανήλθαν στο ύψος των 42,1 εκατ. ευρώ- βελτίωσε τα προ και μετά φόρων κέρδη κατά 9,2% και 8,9% αντίστοιχα, τα οποία και διαμορφώθηκαν προ φόρων στο ύψος των 1,6 εκατ. ευρώ και μετά φόρους στο ύψος των 1,2 εκατ. ευρώ.  Σε επίπεδο ομίλου, οι πωλήσεις παρουσίασαν κάμψη κατά 12,7% και διαμορφώθηκαν  στο ύψος των 57,7 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να καταγραφούν ζημίες 2,0 εκατ. ευρώ προ φόρων και ζημίες ύψους 2,6 εκατ. ευρώ μετά φόρους. Σε επίπεδο κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, η Εταιρεία (EBITDA) κατέγραψε κέρδη ύψους 4,1 εκατ. ευρώ και ο Όμιλος κέρδη ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η Εταιρεία κατάφερε να περιορίσει και τον δανεισμό της τόσο σε επίπεδο εταιρείας – κατά 3,2 εκατ. ευρώ όσο και σε επίπεδο ομίλου – κατά 1,1 εκατ. ευρώ.

Οι ζημίες που καταγράφηκαν σε επίπεδο ομίλου οφείλονται κατά κύριο λόγο στα αρνητικά αποτελέσματα των θυγατρικών YALCO Ουγγαρίας όπου η τοπική οικονομία επηρεάστηκε σημαντικά από τη διεθνή κρίση και OMNISHOP, για την οποία το 2009 ήταν χρόνος αναδιοργάνωσης.
Η διοίκηση του Ομίλου έχει ως στόχο να ολοκληρώσει την αναδιοργάνωση του συνόλου των εταιρειών εντός του 2010, ούτως ώστε να διασφαλίσει από το 2011 τη συνεχή κερδοφορία και σε επίπεδο Ομίλου.
Παρά τη δύσκολη εποχή που διανύει η χώρα μας, αλλά και η παγκόσμια αγορά, η Διοίκηση του Ομίλου σχεδιάζει προσεκτικά την επόμενη μέρα που θα διατηρήσει την YALCO στην ηγετική της θέση με καλύτερες δομές, βελτιωμένη παραγωγικότητα και ισχυρές βάσεις για δυναμική ανάπτυξη των οικονομικών της μεγεθών.