Skip to main content

Κάμψη 1,8% της οικονομίας της πΓΔΜ το τρίτο τρίμηνο

Συρρίκνωση κατά 1,8% σημείωσε η οικονομία της πΓΔΜ, στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.
Συρρίκνωση κατά 1,8% σημείωσε η οικονομία της πΓΔΜ, στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Η οικονομία της πΓΔΜ, στο πρώτο τρίμηνο του 2009 συρρικνώθηκε κατά 0,9%, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο η συρρίκνωση ανήλθε στο 1,4%, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέδωσε τη συρρίκνωση της οικονομίας στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

«Στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όταν οικονομίες άλλων χωρών συρρικνώνονται κατά 5%, 6%, 7% και 8%, εμείς μπορέσαμε και αντέξαμε, καθώς η συρρίκνωση στη χώρα μας είναι κατά πολύ μικρότερη», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

Σημειώνεται ότι, αρκετοί οικονομικοί αναλυτές της πΓΔΜ θεωρούν ότι η οικονομία της χώρας θα αργήσει ακόμη να βγει από την ύφεση. «Δεν αναμένω καμία ανάπτυξη της οικονομίας το προσεχές διάστημα, καθώς όλες οι κινητήριες δυνάμεις, η κατανάλωση και οι εξαγωγές δε σημειώνουν καμία θετική μεταβολή», ανέφερε ο γνωστός οικονομολόγος Αμπτνουλμενάφ Μπετζέτι.