Skip to main content

Καμπούλ: Ένας νεκρός στην επίθεση εναντίον τηλεοπτικού σταθμού

Όλοι οι εργαζόμενοι του σταθμού που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτηρίου έχουν σωθεί, όπως ανέφερε η διοίκηση των ειδικών δυνάμεων.

Τερματίστηκε η επίθεση που είχαν εξαπολύσει ένοπλοι εναντίον των γραφείων του τηλεοπτικού δικτύου Shamshad TV στην Καμπούλ. Το κανάλι άρχισε και πάλι να μεταδίδει κανονικά το πρόγραμμά του.

«Η επίθεση τερματίστηκε. Σύμφωνα με τη διοίκηση των ειδικών δυνάμεων, όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτηρίου έχουν σωθεί», μετέδωσε το Shamshad TV.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ έκανε λόγο για έναν νεκρό φρουρό.

Οι δράστες έριξαν χειροβομβίδες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που φύλαγαν το Shamshad TV, διηγήθηκε φωτορεπόρτερ του AFP, ο οποίος πρόσθεσε ότι ακούγονταν σποραδικά πυρά από το εσωτερικό του κτιρίου.

«Είδα τρεις δράστες από τις κάμερες ασφαλείας την ώρα που εισέβαλαν στο κτήριο. Αρχικά πυροβόλησαν τον φρουρό, μετά εισήλθαν. Άρχισαν να ρίχνουν χειροβομβίδες και να πυροβολούν», είπε με τη σειρά της η Φάισαλ Ζάλαντ, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου ειδήσεών του AMAQ, χωρίς ωστόσο να δίνει στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό αυτό.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ αρνήθηκε μέσω Twitter οποιαδήποτε εμπλοκή της οργάνωσης στην επίθεση.