Skip to main content

Καμπάνια τουρισμού το τριήμερο από το δήμο Θεσσαλονίκης

Καμπάνια για την προβολή του τοπικού σχεδίου «Τουρισμός Πόλης – Απασχόληση στο Ιστορικό Κέντρο», διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ενημερωτική καμπάνια για την προβολή του τοπικού σχεδίου «Τουρισμός Πόλης – Απασχόληση στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης», το τριήμερο 5, 6 και 7 Μαΐου 2015 διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης.  

Εθελοντές, με τη βοήθεια ειδικού οχήματος, θα διανείμουν σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενημερωτικό υλικό για το Σχέδιο, το οποίο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Τουρισμός – Απασχόληση – Επιχειρηματικότητα».

Το πρόγραμμα της ενημέρωσης έχει ως εξής:

  • Τρίτη 5.5.2015

10.00 – 15.00: Τσιμισκή (Εθν. Αμύνης - Αριστοτέλους) και Μητροπόλεως (Π. Μελά-Αριστοτέλους)

19.00 – 00.00: Πλατεία Ναβαρίνου, Δημητρίου Γούναρη, Ροτόντα

  • Τετάρτη 6.5.2015

10.00 – 15.00: Β. Όλγας (Θ. Σοφούλη- Βασ. Γεωργίου)

19.00 – 00.00: Λεωφ. Νίκης, Λαδάδικα, Πλατεία Μοριχόβου, Βαλαωρίτου

  • Πέμπτη 7.5.2015

10.00 – 15.00: Γρ. Λαμπράκη (Σπανού- Παπαηλιάκη)

19.00 – 00.00: Πλατεία Αριστοτέλους (Εγνατία – Λεωφ. Νίκης), Ζεύξιδος, Ικτίνου, Π.Π. Γερμανού

Η ενημερωτική καμπάνια πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου «Τουρισμός Πόλης – Απασχόληση στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης» που περιλαμβάνει κατάρτιση, επιμόρφωση, συμβουλευτική και υποστήριξη 100 ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, για την προώθηση και ένταξή τους στην αγορά εργασίας, μέσω εξαρτημένης εργασίας ή αυτό-απασχόλησης.

Στόχος του σχεδίου είναι η ενίσχυση των πολιτικών συγκρότησης ενός αποτελεσματικού πλέγματος κοινωνικής προστασίας των ανέργων, μέσα από την δημιουργία προϋποθέσεων ικανών να συμβάλουν στην ενίσχυση της απασχόλησης και της αυτό-απασχόλησης, στη βάση διαγνωσμένων αναγκών των ιδίων αλλά και της τοπικής αγοράς εργασίας.

Οι άνεργοι έχουν ολοκληρώσει την κατάρτισή τους σε:

  • Τεχνικές πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο  
  • Βοηθός στον επισιτισμό  
  • Κοινωνική οικονομία – Επιχειρηματικότητα  
  • Εκμάθηση ρωσικής γλώσσας  

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας παρέμβασης 1 «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» - Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013».