Skip to main content

Εξηγήσεις για την καταπάτηση του δημόσιου χώρου ζητά ο Αβραμόπουλος

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έκανε λόγο για «κακή εικόνα» και «χαοτική κατάσταση», αναφερόμενος στην καταπάτηση του δημόσιου χώρου.

Τις καταγγελίες δημοτών για την καταπάτηση του δημόσιου χώρου παρουσίασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος στην τελευταία συνεδρίαση. Μάλιστα, ανήρτησε την τοποθέτησή του στη σελίδα του στο Facebook.

Κατά την ομιλία του και παρουσιάζοντας σχετικές φωτογραφίες έκανε λόγο για «κακή εικόνα» και «χαοτική κατάσταση». «Οι πολίτες μου απευθύνονται δημοσίως, ρωτούν ανοιχτά. Έχω, λοιπόν, την υποχρέωση να το αναφέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσω εξηγήσεις» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως σημείωσε, «οι πολίτες απευθύνονται στο Δήμο και μας εγκαλούν. Απαιτώ και εγώ με τη σειρά μου από τους ελέγχοντες (και δεν είναι μόνο ο Δήμος) να κάνουν τη δουλειά τους».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Αβραμόπουλου:

Αναφερόμενος σε καταγγελίες δημοτών, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο έθεσα, για μια φορά ακόμη, ορισμένες θέσεις μου.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή καταγγελία ομάδας πολιτών, είπα πως «δεν θέλω να είμαι συνένοχος σε αυτήν την κατάσταση» και προκάλεσα όλους αυτούς που έχουν την ευθύνη για την τήρηση μιας -στοιχειώδους τουλάχιστον- τάξης και τη διασφάλιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών σε αυτήν την πόλη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν τη δουλειά τους. Και αυτό δεν αφορά αποκλειστικά το Δήμο.

Όπως όλοι γνωρίζετε, ομάδες πολιτών συγκροτούν συλλογικότητες και, πολύ ορθώς, εντοπίζουν τα κακώς κείμενα, ασκούν κριτική και ζητούν ευθύνες. Έτσι πρέπει να κάνουν.

Όλα αυτά γνωστοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γίνονται, δηλαδή, δημόσιες καταγγελίες τις οποίες οφείλουμε να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας.

Όταν μάλιστα οι καταγγελίες αυτές κοινοποιούνται και σε μένα, όταν μου απευθύνονται δημοσίως ζητώντας μου να ενεργήσω αισθάνομαι την ανάγκη να ανταποκριθώ.

Όπως, για παράδειγμα, η καταγγελία που έγινε και κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο, στους αρμόδιους αντιδημάρχους και σε μένα για την κατάσταση που επικρατεί στην παλιά παραλία. Το είδα με τα μάτια μου και εγώ. Κατά μήκος του στενού πεζοδρομίου ήταν παρατεταγμένη δεκάδες μικροπωλητές με την πραμάτεια τους και οι περιπατητές ήταν αναγκασμένοι να κινούνται στη στενή λωρίδα του λεωφορειόδρομου. Ένας απίστευτος συνωστισμός. Πρέπει να αντιληφθούμε τον κίνδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα –εκτός από την κακή εικόνα και τις δυσκολίες που προκαλεί αυτή η χαοτική κατάσταση.

«Κυριακάτικη βόλτα στην παραλία… από Δ. Γούναρη έως Μητροπολίτου Ιωσήφ ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 17 , μικροπωλητές και οι πεζοί να είναι υποχρεωμένοι να περπατούν στον ποδηλατόδρομο.

Τροχαία εν εγρηγόρσει για τον Πατριάρχη Μόσχας, Δημοτική Αστυνομία εν υπνώσει , κάποιος θα ΕΠΡΕΠΕ να είχε υπηρεσία» λέει η καταγγελία που παραλάβαμε. «ΚΑΠΟΙΟΣ θα έπρεπε να έχει υπηρεσία…»



Οι πολίτες απευθύνονται στο Δήμο και μας εγκαλούν. Απαιτώ και εγώ με τη σειρά μου από τους ελέγχοντες (και δεν είναι μόνο ο Δήμος) να κάνουν τη δουλειά τους!

Επίσης, μου κοινοποιήθηκε δημοσίως οδοιπορικό μελών μιας ομάδας πολιτών «στον έναν από τους πιο τουριστικούς και επισκέψιμους άξονες της πόλης μας. Η αλόγιστη χορήγηση αδειών για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και μια τριτοκοσμική εικόνα ενός δρόμου που θα μπορούσε να ήταν κόσμημα. Μήπως θα πρέπει να επανεξετασθούν οι διατάξεις ή τα κριτήρια για χορήγηση άδειας τραπεζοκαθισμάτων, stands , περιπτέρων , στάθμευσης ή για οτιδήποτε άλλο, κύριοι Παππά, Λεκάκη, Αβραμόπουλε;» Μου απευθύνονται δημοσίως, ρωτούν ανοιχτά. Έχω, λοιπόν, την υποχρέωση να το αναφέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσω εξηγήσεις.»


Υπάρχει επίσης άλλη καταγγελία η οποία δημοσίως απευθύνεται στον Δήμαρχο, στον διοικητή του ΑΤ Λευκού Πύργου και στον εισαγγελέα.

«Κάποιος είναι πιο ισχυρός από το κράτος». Καταλήγει η καταγγελία του δημότη. Το αντιλαμβάνεστε; Την καταθέτω στο Δ.Σ. για να είναι στη διάθεση όλων. «2:46 ξημερώματα της 26/5/2016. Κύριε δήμαρχε, στο 21 της λεωφόρου Νίκης ένα καφωδείο παίζει όπως κάθε βράδυ μουσική στη διαπασών αψηφώντας προκλητικά κάθε αρχη και κάθε νομοθεσία.

Κύριε διοικητά του α/τ λευκού πύργου σας κάνω την ίδια καταγγελία μέσω διαδικτύου. Κάθε βράδυ παρά τις καθημερινές καταγγελίες μας διαπράττονται αδικήματα τα οποία θέλετε καταγγελία στο γραφείο σας για να επιληφθείτε. Σας την κάνω μέσω διαδικτύου μήπως και διαλύσω τους ενδοιασμούς σας.

Κύριε εισαγγελέα, όταν ένας πολίτης δεν μπορεί να κοιμηθεί στο σπίτι του γιατί ένα καφενείο παίζει μουσική στη διαπασών. Τι πρέπει να κάνει. Απευθυνόμαστε κάθε βράδυ στο τμήμα. Μας παραπέμπουν στο 100 και ύστερα από λίγο η μουσική παίζει δυνατότερα. Σας παρακαλούμε παρά πολύ να μας προστατεύσετε.. Η ώρα είναι .0.03 του πρωινού της 26/5/2016 και η μουσική παίζει. Κάποιος είναι πιο ισχυρός από το κράτος.»

Οι πολίτες οργανώνονται και πολύ καλά κάνουν. Και εμείς οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό στις επισημάνσεις τους.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, σε αυτήν την πόλη, η επιχειρηματική δραστηριότητα πρέπει ντε και καλά να συνοδεύεται από ανομία και καταπάτηση των κανόνων!