Skip to main content

Καμπανάκι από Μπουτάρη για το κλείσιμο της πίστας στο «Μακεδονία»

Δεν μπορείς να κόψεις για 3-4 μήνες αεροπορικά δρομολόγια, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το κλείσιμο της πίστας στο «Μακεδονία».

Την ανησυχία του εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για το κλείσιμο, λόγω εργασιών, του αεροδιαδρόμου 16/34 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», θέμα που αποκάλυψε η Voria.gr (δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα).

Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο του 16/34 θα μειώσει τη χωρητικότητα πτήσεων κατά 50% (σσ: ευτυχώς στο διάστημα πριν ξεκινήσει η επόμενη θερινή σεζόν).

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης πρότεινε να γίνει μια κοινή συνάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα με τα επιμελητήρια και στη συνέχεια να αναληφθεί μία πρωτοβουλία για την - κατά το δυνατό- καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Κανένας μέσα στην πόλη δεν ενδιαφέρεται γι΄αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Δεν μπορείς να κόψεις για 3-4 μήνες 50% τα αεροπορικά δρομολόγια, δεν είναι για μια μέρα. Υπάρχουν εταιρείες που θα φύγουν», τόνισε, σημειώνοντας πως για το θέμα είχε επαφές με τη Fraport και με τη Ryanair και θα έχει και με την Aegean.

Ο δήμαρχος κάλεσε και τον επικεφαλής της παράταξης Εντάξει και βουλευτή της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Εξάλλου, αναφερόμενος στα σχέδια της γερμανικής Fraport για την ανάπτυξη του αεροδρομίου, τόνισε ότι αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί ο σταθμός επιβατών. «Εγώ υπολογίζω ότι θα είναι μεγάλη η ανάπτυξη που θα έχει το αεροδρόμιο και αυτό θα έχει καλό αποτέλεσμα για την πόλη», είπε.