Skip to main content

Καμμένος:Καθ' όλα νόμιμη η συμφωνία με Σ. Αραβία, τελείωσε το παραμύθι

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανείς μεσάζων και ότι οι πωλήσεις όπλων είναι απόλυτα νόμιμες και καθαρές, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ.

Καθ' όλα νόμιμη χαρακτήρισε τη διακρατική συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένας μεσάζοντας.

Στην αντεπίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας πέρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Κάμμενος, υπεραμυνόμενος της απόφασης για πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

«Το παραμύθι τελειώνει εδώ, ένα παραμύθι ψεύδους, κατασυκοφάντησης, λασπολογίας, κύριοι της Ν.Δ.», είπε, επιτιθέμενος με σφοδρότητα κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για στρατηγικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας, και για «πωλητές βιβλίων των ναζί και γιλέκων», τους οποίους, όπως είπε, θα τους αντιμετωπίσει στη Δικαιοσύνη.

«Δεν υπάρχει κανείς μεσάζων. Ουδείς ενδιάμεσος, ουδείς μεσάζων. Εδώ, οι πωλήσεις όπλων είναι απόλυτα νόμιμες και καθαρές», τόνισε.

«Έγινε μια προσφορά για πυρομαχικά που θα πληρώναμε για να τα καταστρέφαμε και τη δέχθηκα» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει αναφορά, υπάρχει ένα υποκλαπέν από το computer του σύνολο μηνυμάτων και συζητάμε επί ένα μήνα για μία αναφορά που ο ίδιος ο καταγγέλλων λέει ότι δεν έκανε. Στο γραφείο μου ήρθε ο ίδιος ο εισαγγελέας της στρατιωτικής δικαιοσύνης προκειμένου να ελέγξει αν κάποιοι διακινούν χαρτιά, αν κάποιοι διακινούσαν απόρρητα και ξέρετε πού κατέληξε η έρευνα; Ότι το συγκεκριμένο απόρρητο έφυγε από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών διότι κάποιοι έκαναν δουλειές», ανέφερε ακόμη.

«Για να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή για άλλο αριθμό βλημάτων θα έπρεπε να κάνουμε νέα συνεδρίαση της επιτροπής, νέα έγκριση από το ΚΥΣΕΑ. Σας καταθέτω, επικυρωμένα όλα από το προξενείο της Ελλάδος στο Ριάντ, σας κοινοποιώ πιστοποιητικό τελικού χρήστη» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον κ. Παπαδόπουλο ανέφερε: «Το μόνο που ξέραμε είναι ότι εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία και ελέγχθηκε πολλαπλώς όσον αφορά το ποινικό του μητρώο. Καταθέτω λοιπό στη Βουλή την εξουσιοδότηση που έχει ο κ. Παπαδόπουλος προκειμένου να κάνει έλεγχο στρατιωτικού υλικού, σας καταθέτω στη Βουλή την άδεια οπλοφορίας του κ. Παπαδόπουλου, σας καταθέτω το λευκό ποινικό μητρώο του κ. Παπαδόπουλου».