Skip to main content

Καμμένος: Το οπλικό μας σύστημα δεν μπορεί να απωθηθεί από καμία χώρα

Το χειροκρότημα, το δάκρυ, το χαμόγελο των παιδιών, είναι αυτά που δίνουν τη δύναμη στις ένοπλες δυνάμεις να είναι ισχυρότερες όλων, είπε ο ΥΕΘΑ

Τα συγχαρητήριά του στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σε όλους παρήλασαν σήμερα, στην στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του «Όχι», στη Θεσσαλονίκη, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος.

««Θέλω να συγχαρώ την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες, που σήμερα παρέλασαν, αναδεικνύοντας ό,τι πιο ισχυρό και πιο ακριβό οπλικό σύστημα στη πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Είναι οι άνθρωποι που αγωνίζονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο».

«Πρόκειται για ένα οπλικό σύστημα το οποίο δεν μπορεί να απωθήσει ποτέ καμία χώρα, χάρις στον υψηλό επαγγελματισμό και το υψηλό ηθικό. Αυτό το ηθικό όμως για να υπάρχει, θα πρέπει να δουν οι άλλοι λαοί του κόσμου τη δύναμη που δίνουν οι Έλληνες πολίτες, η μεγάλη αγκαλιά που έδωσε ο λαός της Θεσσαλονίκης σήμερα, σε αυτή την παρέλαση κάτω από συνθήκες βροχής. Το χειροκρότημα, το δάκρυ, το χαμόγελο των παιδιών, είναι αυτά που δίνουν τη δύναμη στις ένοπλες δυνάμεις να είναι ισχυρότερες όλων», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Όπως είπε, «για πρώτη φορά φέτος είδαμε να παρελαύνουν από όλη την Ελλάδα στελέχη της Εθνοφυλακής. Οι εθνοφύλακες πλέον, εντασσόμενοι στον ισχυρό μηχανισμό των ενόπλων δυνάμεων, δίνουν μια καινούρια δύναμη σε αυτό το έργο το οποίο ενισχύεται και από τους στρατευσίμους. Και πλέον με τη νέα δομή που σχεδιάζεται από τη στρατιωτική ηγεσία θα μπορέσει να αποδίδει πολύ καλύτερα στο έργο της προστασίας, της εδαφικής ακεραιότητας, της πατρίδας μας, της Εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και στην κοινωνική προσφορά των ενόπλων δυνάμεων».