Skip to main content

Καμμένος: Θεματικό πάρκο σε Αίγινα και κέντρο κρουαζιέρας σε Ρόδο

Τα σχέδια του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για τις στρατιωτικές εκτάσεις. Πώς θα αξιοποιηθούν, σύμφωνα με τα όσα προαγραμματίζει ο υπουργός

Στην αξιοποίηση του πεδίου βολής Κατταβιάς στη Ρόδο για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής κρουαζιέρας αναμένεται να προχωρήσουν τα υπουργεία Άμυνας και Τουρισμού.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Πάνος Καμμένος με συνέντευξή του στην Δημοκρατική. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, στα σχέδια του είναι η άμεση αξιοποίηση του πεδίου βολής της Κατταβιάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του είναι σε συνεργασία με την υπουργό Έλενα Κουντουρά, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την κατασκευή κέντρου υποδοχής κρουαζιέρας στην περιοχή.

«Η κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο αναζητεί πλέον εναλλακτικές περιοχές για να αναπτυχθεί και ήδη υπήρξαν συνομιλίες με επενδυτές για τη δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής κρουαζιέρας στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Όπως σημείωσε το πεδίο βολής της Κατταβιάς ενδείκνυται για την συγκεκριμένη επένδυση λόγω μεγέθους και τοποθεσίας. «Δύναται να κατασκευαστεί λιμάνι, που θα υποδέχεται μόνο κρουαζιερόπλοια και ταυτόχρονα ένα αεροδρόμιο το οποίο θα υποδέχεται μόνο charter με επιβάτες για τα κρουαζιερόπλοια αυτά. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί το αεροδρόμιο «Διαγόρας» και ταυτόχρονα θα υπάρξει αξιοποίηση της περιοχής αφού στις προθέσεις των επενδυτών είναι η δημιουργία ενός resort στο οποίο θα λειτουργούν και καταστήματα duty free».

Επανέλαβε τα σχέδια για την παραχώρηση σε ξένους επενδυτές με διαδικασίες fast track, του νησιού Φλέβες, απέναντι από τη Βουλιαγμένη και τη βάση στον Τούρλο της Αίγινας.

Για τις Φλέβες, ο υπουργός, επεσήμανε ότι θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την μίσθωσή του για την ενίσχυση του ταμείου του Πολεμικού Ναυτικού.

Ανάλογη επένδυση αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Άμυνας, εξετάζεται και στο παλιό αεροδρόμιο των Χανίων, σε συνεργασία με ξενοδόχους της Κρήτης για τη δημιουργία γηπέδου Γκόλφ.

Εξετάζεται εξάλλου η δημιουργία ενός στρατιωτικού ΤΑΙΠΕΔ, που θα αναλάβει την αξιοποίηση της περιουσίας του Υπουργείου Αμυνας.

Ο υπουργός Αμυνας, μιλώντας στη Δημοκρατική, αναφέρθηκε και σε ακόμη μια επένδυση που προγραμματίζει στην περιοχή των «Οχυρών» στην Πέρδικα της Αίγινας. Εκεί, όπως εξήγησε, προγραμματίζεται η αξιοποίηση έκτασης, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου, που σκοπεύει να την αξιοποιήσει μετατρέποντας την σε θεματικό πάρκο. Τόνισε επίσης ότι εξετάζεται η μίσθωση παλαιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και η αξιοποίηση τους ακόμη και με την λειτουργία γηπέδων paintball.

«Eίναι σαφές ότι το Υπουργείο Αμυνας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να υπάρξει ανάπτυξη και έσοδα στη χώρα και προς αυτή την κατεύθυνση, είναι οι οδηγίες που έχω δώσει στους επιτελείς μας. Δεν τίθεται θέμα εμπλοκής στην επένδυση του Γκολφ Αφάντου», τόνισε ο κ. Καμμένος.