Skip to main content

Καμμένος: Θα μπλοκάρουμε όποιον Φίλη ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές

Πώς απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στις αναφορές του Νίκου Φίλη για τα εξοπλιστικά και τη συνεργασία με ΑΝΕΛ

Στις δηλώσεις του Νίκου Φίλη αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει τίποτα με κανέναν. 

«Κόντρα δεν έχω με κανέναν. Οι S-300 που αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε επιδιόρθωση είχε περάσει από τη Βουλή και ψήφισαν όλοι. Για τα νεότερα αεροσκάφη δεν αποφασίζω εγώ. Δεν ψωνίζει ο υπουργός», σημείωσε μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή στον ANT1.

Σχετικά με την πρόταση Φίλη για συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και επίθεση στους ΑΝΕΛ, σχολίασε: «Τον μπλοκάραμε τον κ. Φίλη και θα μπλοκάρουμε τον όποιον κύριο Φίλη έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της συνεργασίας μας. Όταν επιτέθηκε εναντίον της εκκλησίας με ανοίκειο τρόπο ή κατά των Ποντίων ξεπέρασε τις γραμμές της συνεργασίας. Αν θέλει συνεργασία με τα «βρώμικα», χαλάλι του«.

Όσο για το αν δεν γινόταν ανασχηματισμός θα ζητούσε ο ίδιος τη δίωξή του από το υπουργείο Παιδείας και αν θα έριχνε την κυβέρνηση όπως είχε απειλήσει, τόνισε ότι «δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα πολιτικής». «Ο κ. Φίλης ήρθε σε σύγκρουση και με τον Ποντιακό Ελληνισμό και με την Εκκλησία. ο πρωθυπουργός παρενέβη με τον Αρχιεπίσκοπο κι έληξε το θέμα», ανέφερε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «εμπιστεύομαι τον Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, την διαπραγματευτική ομάδα και τον πρωθυπουργό».

Η τουρκική πλευρά εκδίδει καθημερινά και συνδυάζεται με μιντιακό πόλεμο για γεγονότα που δεν υπάρχουν, τόνισε και ανέφερε ως παραδείγματα τις φήμες για ελικόπτερο που έπεσε και το σκάφος που έδεσε στα Ίμια: «Χθες ήμουνα με τους αρχηγούς και τον επίτροπο, όταν εμφανίστηκε η φήμη για πτώση ελικοπτέρου, ενώ δεν είχε γίνει ούτε πτήση. Προχθές έπαιζε βίντεο όπου φαινόταν τουρκικό σκάφος να δένει στα Ίμια, ενώ το νησί δεν ήταν καν τα Ίμια»

Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ψύχραιμες και απόλυτα έτοιμες να απαντήσουν, τόνισε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Αναφορικά με το αίτημα ασύλου που κατέθεσαν χθες δύο Τούρκοι κομάντο ο κύριος Καμμένος δήλωσε πως «η δικαστική εξουσία είναι αυτή που θα αποφασίσει την έκδοση ή όχι οποιουδήποτε». 

Δεν το ξέρω το θέμα γιατί δεν αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι εξουσίες στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητες, υπογράμμισε ο υπουργός.