Skip to main content

Καμμένος: Θα εμποδίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη χρήση του Μακεδονία

Το θέμα των Σκοπίων δεν θα έρθει στη Βουλή πριν τις εκλογές, αλλά αν έρθει θα πρέπει να υλοποιήσω τη λαϊκή εντολή που έχων είπε ο Πάνος Καμμένος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ρίξει και την κυβέρνηση για να μη χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία» από τα Σκόπια άφησε ο Πάνος Καμμένος.

«Θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε με οποιονδήποτε τρόπο την ονοματοδοσία του όρου "Μακεδονία"» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Οι ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε το "Μακεδονία" και κανένα παράγωγό του» είπε.

«Για να αλλάξουν το Σύνταγμα τους τα Σκόπια πρέπει να κάνουν εκλογές. Δεν αποδεχόμαστε κανένα παράγωγο του όρου Μακεδονία, είτε αλλάξουν το Σύνταγμά τους είτε όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση εάν οι ΑΝΕΛ θα έφταναν στο σημείο να ρίξουν την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος είπε: «Το να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι επιλογή και του πρωθυπουργού και δική μου. Εμείς επιλέξαμε να πάμε μέχρι τέλους για να πετύχουμε τους δύο στόχους που είναι η έξοδος από τα μνημόνια και το να προχωρήσουμε στην κάθαρση και το να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι έτυχαν της προστασίας των δυνάμεων της μεταπολίτευσης».

«Ο πρωθυπουργός πιστεύει στη σύνθετη ονομασία για το Σκοπιανό, εμείς διαφωνούμε και δεν το ψηφίζουμε», συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι «Το θέμα των Σκοπίων δεν θα έρθει στη Βουλή πριν τις εκλογές γιατί δεν θα γίνει αλλαγή συντάγματος στα Σκόπια, αλλά αν έρθει θα πρέπει να υλοποιήσω τη λαϊκή εντολή που έχω κι αυτή είναι καμία χρήση του όρου Μακεδονία».

«Τη στρατηγική του ΥΠΕΘΑ τη χαράζω εγώ σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό βάσει και του συντάγματος» δήλωσε εξάλλου ο υπουργός Άμυνας για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη, που είχε χαρακτηρίσει «υπερτροφικό λόγο» τις αναφορές για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «συμφώνησα και εγώ για να αναλάβει ο κ. Κουβέλης (σ.σ αναπληρωτής υπουργός Άμυνας)».

«Ο κ. Κουβέλης έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, την αμυντική βιομηχανία» σημείωσε ο υπουργός.

Για τις δηλώσεις του περί ομηρίας των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός ανέφερε ότι «δυστυχώς δικαιώθηκα, όπως φάνηκε και στη Σύνοδο της Βάρνας». «Είναι 26 μέρες στη φυλακή χωρίς κατηγορητήριο» είπε. «Οι έλληνες στρατιωτικοί είναι και ευρωπαίοι και νατοϊκοί στρατιωτικοί» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιστροφή των στρατιωτικών πριν από το Πάσχα μετά και τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι απόλυτα πεπεισμένος για την απελευθέρωσή τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τον αμερικανό όμηρο στην Τουρκία πάστορα Μπένσον.