Skip to main content

Καμμένος: Πρόσφυγες και μετανάστες θα επιστρέφουν στην Τουρκία

Ήδη πλοία των νατοϊκών δυνάμεων έρχονται για να διασφαλίσουν ότι όποιος διασώζεται θα πηγαίνει στην Τουρκία, τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Κατηγορηματικός ότι όποιος πρόσφυγας και μετανάστης διασώζεται από τη νατοϊκή δύναμη εντός ελληνικών ή τουρκικών υδάτων θα επιστρέφει στη Τουρκία, εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Η συμφωνία με το ΝΑΤΟ έχει κλείσει. Ήδη πλοία των νατοϊκών δυνάμεων έρχονται στην ακτογραμμή για να διασφαλίσουν ότι όποιος διασώζεται εντός ελληνικών ή τουρκικών υδάτων θα πηγαίνει στην Τουρκία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός διέψευσε ότι υπήρξε αίτημα στο πλαίσιο της συμφωνία για το προσφυγικό, να εξαιρεθούν τα Δωδεκάνησα από τις περιπολίες. «Ποτέ δεν τέθηκε θέμα Δωδεκανήσων στο ΝΑΤΟ. Η συμφωνία με το ΝΑΤΟ βεβαίως ισχύει για όλο το Αιγαίο, μέχρι Λήμνο. Τέτοιο έγγραφο δεν υπήρξε ποτέ. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αυτούς τους ισχυρισμούς, τα επαναλαμβάνουν σάιτ της Χρυσής Αυγής» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Αν υπήρχε τέτοιο θέμα πρώτος θα αντιδρούσα.

Δεν πρέπει να αναπαράγουμε θέματα που δεν υφίστανται, γιατί έτσι πλήττουμε τις ελληνικές θέσεις».
Αφορμή για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά με την προσγείωση στρατιωτικών αεροπλάνων στη Ρόδο και με αφορμή το επεισόδιο που δημιούργησε η Τουρκία κατά το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Τεχεράνη.

««Ποτέ δεν υπήρξε θέμα αμφισβήτησης των ελληνικών δικαιωμάτων να προσγειώνονται και να απογειώνονται αεροσκάφη στα ελληνικά αεροδρόμια. Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας αξιωματικός ή διπλωμάτης και ελπίζω και Έλληνας βουλευτής, να αμφισβητεί ότι ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη προσγειώνονται και απογειώνονται στη Δωδεκάνησο, στα ελληνικά νησιά και σε όλο το FIR. Ούτε θα δέχονταν αίτημα της Τουρκίας να ανεφοδιαστεί ελληνικό αεροσκάφος στο Μπουντρούμ» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε ακόμα ότι στη Ρόδο υπάρχουν μόνιμα δύο πτητικά μέσα, ένα σούπερ πούμα και ένα σινούκ, που προσγειώνονται και απογειώνονται σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και όπου υπάρχουν αεροδρόμια και στρατιωτικές μονάδες όπως γίνεται και με όλα τα αεροσκάφη.

«Παράνομα οι Τούρκοι ζήτησαν να κάνει ανεφοδιασμό στο Μπουντρούμ για να ικανοποιήσουν τις παράλογες απαιτήσεις τους. Αυτές τις χάρες δεν θα της τις κάνει κανένας» επεσήμανε ο υπουργός 'Αμυνας και κατέληξε: «Αυτή εδώ η κυβέρνηση θέματα εθνικής κυριαρχίας ούτε συζητά ούτε υποχωρήσεις κάνει. Σε άλλες εποχές ήταν που κάποιοι στηρίζανε κυβέρνηση που έλεγε να αφήσουμε τη σημαία στα Ίμια να την πάρει ο αέρας. Οι εποχές παραδόσεων Οτσαλάν και εθνικών υποχωρήσεων έληξαν.