Skip to main content

Καμμένος: Δεν κατανοώ την αναφορά Τσίπρα στο Γκόρνα Μακεντόνια

Θα μπορούσα να το πω εγώ, θα μπορούσε να το πει κάποιος άλλος βουλευτής αλλά από τον πρωθυπουργό δεν το κατανοώ γιατί έγινε η αναφορά, είπε ο βουλετής

Την αντίθεση των ΑΝΕΛ στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ εξέφρασε για άλλη μια φορά ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Καμμένος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι δεν κατανοεί τη σκοπιμότητα της αναφοράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον όρο «Γκόρνα Μακεντόνια».

«Φάνηκε σαν να είναι επίσημη θέση», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Θα μπορούσα να το πω εγώ, θα μπορούσε να το πει κάποιος άλλος συνάδελφος βουλευτής, αλλά από τον Πρωθυπουργό δεν το κατανοώ γιατί έγινε η αναφορά».

Όπως πρόσθεσε, υπάρχει κίνδυνος, εν μέσω διαπραγμάτευσης, να «καεί» η συγκεκριμένη πρόταση, για την οποία εμφανίστηκε αρνητικός.Επισήμανε επίσης ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν βρίσκει σύμφωνο τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ενώ καταλόγισε στη γειτονική χώρα ότι δεν επιθυμεί αλλαγές στο Σύνταγμά της.

Την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας σχολίασε τοποθέτηση δημοσιογράφου της γειτονικής χώρας, η οποία του έθεσε ερώτηση αναφέροντας την εθνικότητα της. «Εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της "Γκόρνα Μακεντόνια"», είχε απαντήσει ο κ. Τσίπρας, διευκρινίζοντας ότι δεν προκρίνει το όνομα «Γκόρνα Μακεντόνια».