Skip to main content

Καμμένος: Όμηροι σε τουρκικές φυλακές οι Έλληνες στρατιωτικοί

Ο υπουργός ζητάει «από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα συμφωνηθέντα»

Να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και όλα τα «συμφωνηθέντα» κάλεσε τις χώρες της περιοχής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε δύο Έλληνες ομήρους σε τουρκικές φυλακές».

Σε δηλώσεις του συγκεκριμένα από το Βουκουρέστι, όπου συναντήθηκε με τον Ρουμάνο ομόλογό του, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως ζήτησε τη στήριξη της Ρουμανίας για «την άμεση απελευθέρωση των δύο Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών».

«Ενημέρωσα τον υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας, για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό» είπε.

Επισήμανε ακόμη πως η Ελλάδα «εργάζεται και θα συνεχίσει να εργάζεται για την ειρήνη» αλλά παράλληλα ζητάει «από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα υπογεγραμμένα και στα συμφωνηθέντα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια, η σχέση Ελλάδας - Ρουμανίας έχει ισχυροποιηθεί μέσω της στενής συνεργασίας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

«Το μήνυμα το οποίο θα μεταδοθεί εδώ, στη Ρουμανία, όπως επίσης στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύρος προκλήσεων και απειλών που απαιτούν συνολική προσέγγιση και αντίληψη, καθώς και σταθερή πολιτική βούληση, ώστε η αντιμετώπιση να είναι αποτελεσματική» τόνισε.