Skip to main content

Καμμένος: Ο κ. Γαβρόγλου δεν έγινε υπουργός από κλήρωση

Οι άριστοι μεταξύ ίσων, αλλά οι άριστοι και οι καλύτεροι γίνονται υπουργοί, ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Διευκρινίσεις για τη διαφοροποίησή του όσον αφορά τα ζητήματα του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και την ανάδειξη των σημαιοφόρων με κλήρωση, έδωσε ο Δημήτρης Καμμένος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε:

«Εχω πει και άλλες φορές ότι έχω διαφοροποιηθεί στο ότι δεν μπορεί να ισχύει την Ελλάδα μία αριστερή ατζέντα από μια μικρή ομάδα αριστερών που έχει απομείνει στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικοί άνθρωποι. Νομίζω ότι μαζί με τον κ.Λαφαζάνη που  έφυγε μαζί με την κυρία Κωνσταντοπούλου έχει μείνει ένας μικρός πυρήνας του 4-5%... είναι κάποιοι πιο αυστηροί πολιτική της κεντρικής επιτροπής που επηρεάζουν την πολιτική της κυβέρνησης».

«Ο κ. Γαβρόγλου είναι υπουργός. Κάθε σύλλογος, συλλογική ενότητα, το κάθε κόμμα επιλέγει τους αρίστους, για να πάμε σε όλα τα θέματα, για να τους κάνει υπουργούς. Δεν έγινε από κλήρωση. Οι άριστοι μεταξύ ίσων, αλλά οι άριστοι και οι καλύτεροι γίνονται υπουργοί», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Σχετικά με τη θέση που έχει για το ζήτημα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο βουλευτής του κόμματος τόνισε: «Ελειπε στην Αμερική. Νομίζω θα πάρει θέση, αν ερωτηθεί. Γι’ αυτό το θέμα δεν έχουμε μιλήσει, αλλά η Ελλάδα, η πατρίδα και οι αγώνες που έχουν δώσει οι Ελληνες και η έννοια της σημαίας πρέπει να την τιμούμε. Δεν χρειάζεται να απαξιώσουμε τα πάντα».

Αναφερόμενος στο άσυλο αναρωτήθηκε: «αν γίνεται βιαιοπραγία, διακίνηση ναρκωτικών, ΑΠΘ, Θεολογική σχολή Θεσσαλονίκης, πορνεία, πότε θα επέμβει η αστυνομία όπως λέει το άρθρο;» και σημείωσε : «Οταν γίνεται πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών ή όταν κάποιος δέρνει έναν άλλον με ένα στιλιάρι, το έχουμε δει σε βίντεο, θα περιμένουμε να σκοτωθεί για να κάνει κακούργημα;. Δεν θα πρέπει να επέμβει κάποιος και να συλλάβει αυτόν που δέρνει κάποιον με το στιλιάρι;».

Στο ερώτημα αν με τα λεγόμενά του εννοεί ότι ένας πρύτανης δεν μπορεί να περιφρουρήσει το Πανεπιστήμιό του ο κ. Καμμένος απάντησε: «Μπορεί, έχει την αρμοδιότητα, δεν ξέρω αν θα το κάνει από φόβο. Είμαι σαφής, το έχω πει. Δεν λειτουργεί έτσι, το έχουμε δει. Η σχέση που υπάρχει μεταξύ των φοιτητικών ενώσεων, των πρυτάνεων και της Συγκλήτου είναι μία σχέση που, κάποια στιγμή, θα πρέπει να σπάσει και να απελευθερωθεί».

Στην επισήμανση ότι το συγκυβερνών κόμμα δίνει την αίσθηση πως μπορεί να διαφωνεί σε ζητήματα σαν αυτά, αλλά ταυτίζεται απόλυτα σε θέματα όπως οι περικοπές συντάξεων και τα μνημόνια ο κ. Καμμένος υπογράμμισε: «Δεν είναι έτσι. Θα πρέπει να ρωτήσετε και άλλους βουλευτές αν συμφωνούν με το άσυλο, οι οποίοι το ψήφισαν. Γιατί μόνο εγώ διαφοροποιήθηκα».

Στο ερώτημα αν εντός των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που δεν συμφωνούσαν με το συγκεκριμένο άρθρο για το άσυλο, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Βεβαίως. Υπάρχει μία ελευθερία, δεν είμαστε σε μαντρί. Εχουμε κάποιες αρχές. Εγώ δεν μπορώ να παραβιάσω τις αρχές μου, το έχω αποδείξει στα δύο χρόνια που είμαι βουλευτής».