Skip to main content

Καμμένος: Να αγωνιστούμε για το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε να συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για την εφαρμογή της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας.

Στη σημασία της ενότητας που προκύπτει από το κλίμα στην ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για τα Εβδομήντα Χρόνια της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου προκειμένου όπως είπε να σταλεί ένα σημαντικό μήνυμα προς όσους προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορία και να επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας μας, αναφέρθηκε στην παρέμβασή του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε ειδική αναφορά «στους ομογενείς Δωδεκανήσιους που ξενιτεύτηκαν και αποτελούν εξέχουσες προσωπικότητες στους τόπους όπου μετανάστευσαν και ποτέ δεν ξεχνούν την πατρίδα και τα νησιά μας».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε «στους ακρίτες που δεν ζουν σε μεγάλα νησιά και φυλούν Θερμοπύλες, τους στρατεύσιμους στο Φαρμακονήσι, τους ακρίτες στην Καλόλιμνο, την Τένεδο, τους Αρκιούς που μένουν εκεί τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα» καλώντας τη Βουλή «να υιοθετήσει ένα από τα μικρονήσια αυτά».

Ζήτησε επίσης «να αγωνιστούμε για το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών», «να συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για την εφαρμογή της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας».