Skip to main content

Καμμένος: Ισχυρό μήνυμα σταθερότητας η άσκηση Μεδούσα 5

Η Ελλάδα αναβαθμίζεται και αποτελεί πλέον τον κεντρικό κορμό των δυνάμεων σταθερότητας, τονίζει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένας.

Η ελληνοαιγυπτιακή άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 5 «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη τη Μεσόγειο -πέραν της επισφράγισης της άριστης σχέσης της Ελλάδος με την Αίγυπτο- για τη διαμόρφωση ενός άξονα σταθερότητας που δίνει την ελπίδα σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην περιοχή των Βαλκανίων», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρακολούθησε σήμερα αποβατική ενέργεια στην παραλία της Καλάθου στη Ρόδο, στο πλαίσιο της τελικής φάσης της εν λόγω άσκησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, «η Ελλάδα αναβαθμίζεται και αποτελεί πλέον τον κεντρικό κορμό αυτών των δυνάμεων σταθερότητας και η Αίγυπτος, μια μεγάλη δύναμη, η ηγέτιδα δύναμη του αραβικού κόσμου, με την παρουσία της εδώ, επισφραγίζει ουσιαστικά τη διεθνή συνεργασία».

«Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, η διασφάλιση των θαλασσίων οδών και η στενή συνεργασία στην αμυντική θωράκιση του ελεύθερου κόσμου, δίνουν μια ελπίδα για την ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε, ενώ υπενθύμισε ότι «με την Αίγυπτο και την Κύπρο έχουμε και μια τριμερή επιτροπή στρατιωτικής συνεργασίας η οποία εξελίσσεται».

Την αποβατική ενέργεια που διεξήχθη με συμμετοχή πλοίων που λαμβάνουν για πρώτη φορά μέρος σε επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, όπως η ναυαρχίδα του αιγυπτιακού στόλου, το «MISTRAL», οι φρεγάτες Fremm και τα πλοία του στόλου, παρακολούθησαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και παρατηρητές από την Κύπρο, την Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ.