Skip to main content

Καμμένος: Η Τουρκία προετοίμαζε θερμό επεισόδιο στην Κύπρο

Είχαμε στα χέρια μας τις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία και φαινόταν ότι ετοιμάζεται για επεισόδια στο οικόπεδο 6 (της κυπριακής ΑΟΖ), δήλωσε ο υπουργός.

Στην αποκάλυψη ότι η Τουρκία σχεδίαζε πρόκληση «θερμού» επεισοδίου στην Κύπρο με αφορμή τις έρευνες υδρογονανθράκων, προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενημέρωσε τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ότι οι ελληνικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους σχετικά τουρκικά έγγραφα.

«Είχαμε στα χέρια μας τις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία και φαινόταν ότι ετοιμάζεται για επεισόδια στο οικόπεδο 6. Συγκεκριμένα, ετοιμαζόταν να στείλει το Μπαρμπαρός για να εμποδίσει την Total να κάνει άντληση. Οι ΝΟΤΑΜ αναφέρονταν στην 1η Μαΐου και τα διαρρεύσαμε για να ενημερωθεί και να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη και οι διεθνείς οργανισμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αποκαλύψεις του υπουργού έγιναν προς επιβεβαίωση διαρροών του υπουργείου, πριν από περίπου ένα μήνα, που προειδοποιούσαν για κίνδυνο ισχυρής αύξησης της τουρκικής προκλητικότητας. Τότε υπήρξαν και αυστηρές ανακοινώσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που καυτηρίαζαν την τακτική του κ. Καμμένου να εμπλέκεται σε ζητήματα του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο ένας με έλεγε σφουγγαρίστρα και ο άλλος ακροδεξιό. Εμείς όμως δικαιωθήκαμε», σχολίασε ο κ. Καμμένος. Ο ίδιος υπογράμμισε δε, πως βρίσκεται σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να αναπροσαρμόσουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς, συμπεριλαμβάνοντας τις παραμέτρους που δημιουργούν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια αλλά και η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.