Skip to main content

Καμμένος: Η κυβέρνηση οδηγεί στην ανάπτυξη και σε νέα εποχή

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για πρακτικές εκφοβισμού από κάποιους ώστε να σταματήσει ο έλεγχος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σήμερα είναι η μέρα που αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση οδηγεί στην ανάπτυξη και σε νέα εποχή, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή.

«Οι θετικές εξελίξεις ξεκίνησαν με την απόφαση του Eurogroup», υποστήριξε τονίζοντας πως βρισκόμαστε «μια ανάσα από τις αγορές».

«Η οικονομία παίρνει μπρος και εσείς μένετε στο παρελθόν», υποστήριξε.

«Ό,τι και να κάνετε αυτή η κυβέρνηση στήνεται σε μια συμφωνία που δεν σπάει ποτέ», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συνομιλία του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη και το Noor-1 ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «αστειότητες» τα όσα γράφονται σε ΜΜΕ που σχετίζονται με συγκεκριμένο επιχειρηματία.

«Απέφυγα να συνομιλήσω μαζί του γιατί θεωρούσα ότι πέφτει το επίπεδο. Από την στιγμή όμως που αναφέρθηκε ο αρχηγός της ΝΔ θα απαντήσω σε ότι προσπάθησε να με εμπλέξει.

«Ειδοποιήθηκα από τον Τριανταφυλλόπουλο και μίλησα. Επιβεβαίωσε ο Γιαννουσάκης και επανέλαβε τις 4 σελίδες του φύλλου εξετάσεως ως μάρτυρα που αναφέρεται ο ίδιος την 23/3 σε σχέση με εμπλοκή Μαρινάκη σε σχέση με το Noor-1» υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος.

«Κατά λέξη ο ίδιος ο ισοβίτης επιβεβαιώνει εμπλοκή σε παράνομο εμπόριο πετρελαίου του συγκεκριμένου επιχειρηματία. Τον κατηγορεί για συμμετοχή στην υπόθεση Noor-1. Λέει ότι ο Μαρινάκης γνώριζε την μετοχική συμμετοχή του Κοτσώνη στο Noor-1. Εγώ τον υποχρέωσα τον Ιούλιο 2015 να τα πει αυτά; Υπήρχε θέμα αγοράς του ΔΟΛ από Μαρινάκη ή από τον Ιβάν πώς τον λένε ή από οποιονδήποτε τρίτο; Ακόμα και το επιχείρημα ότι παρενέβην εγώ εκ μέρους της κυβερνήσεως για να επηρεάσουμε την αγορά του ΔΟΛ καταρρέει. Αυτές οι συγκεκριμένες καταθέσεις είναι από τον Ιούλιο του 2015 και αυτές που επανέλαβε ο ισοβίτης προκειμένου να ζητήσω δια του υπουργού Δικαιοσύνης την παρέμβαση της Δικαιοσύνης» υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «πρακτικές εκφοβισμού» ώστε να σταματήσει ο έλεγχος για τον κ. Μαρινάκη, με τον οποίο, όπως τόνισε, δεν έχει προσωπικό πρόβλημα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως «μέσα στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν άτομα που ζουν από το Βαγγέλη Μαρινάκη» και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον Μάκη Βορίδη που εργάζεται ως δικηγόρος και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο (σύντροφο της της Αλεξίας Μπακογιάννη) που εργάζεται στα «Παραπολιτικά».

Βορίδης: Είστε απολογούμενος όχι κατήγορος

«Σε αυτή την υπόθεση είστε κατηγορούμενος όχι κατήγορος», απάντησε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

«Στο δικηγορικό λειτούργημα μόνο αστοιχείωτοι δεν αντιλαμβάνονται την διαφορά της άσκησης του νομικού λειτουργήματος με την πολιτική. Ουδέποτε υπήρξα δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Του κ. Κουρτάκη ναι».

Απαντώντας ο κ. Καμμένος κάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, «αν έχει τα άντερα» να καταθέσει πρόταση μομφής ή πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το ζήτημα.