Skip to main content

Καμμένος: Οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν την εσωτερική σταθερότητα

Σάλος από τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι «οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας».

Οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεντάγωνο, σε μία δήλωση που προκάλεσε πολύ αρνητικές εντυπώσεις, δεδομένου ότι, βάσει Συντάγματος, οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας από εξωτερικές απειλές -και όχι στο εσωτερικό που είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας.

«Για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πούμε ότι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας» τόνισε.

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις (...) αποτελούν το σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι ένοπλες δυνάμεις οι οποίες συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό την εικόνα της χώρας».

Τασούλας: «Έπρεπε να τον απολύσει επιτόπου ο Τσίπρας»

Για «προκλητικές δηλώσεις» του κ. Καμμένου, κάνει λόγο ο συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας. «Ο Πρωθυπουργός, για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί» σημειώνει.

«Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Και ο πελαγωμένος Πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε!» αναφέρει.

Όπως τόνισε ο κ. Τασούλας, «στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία. Αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης!»

Για τον Πάνο Καμένο, αναφέρει ότι «η πολιτική του κολιγιά με το ΣΥΡΙΖΑ τον μετέτρεψε σε οπαδό σοβιετικού τύπου καθεστώτων, όπου πράγματι ο Στρατός ελέγχει την εσωτερική ασφάλεια. Ο Πρωθυπουργός, για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί! Πρόκειται για βάναυση αντιδημοκρατική ομολογία στον αέρα!»

«Την Κυριακή, ο λαός με το ΝΑΙ, δεν κατοχυρώνει μόνο τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, προστατεύει και τη δημοκρατία!» καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.