Skip to main content

Καμμένος: Η Ελλάδα παραμένει όρθια, δεν θα παραδοθούμε σε εκβιασμούς

«Δεν αξίζει στους Έλληνες μια πατρίδα που σκύβει το κεφάλι» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε εκδήλωση για τις γερμανικές οφειλές.

«Δεν αξίζει στους Έλληνες μια πατρίδα που σκύβει το κεφάλι. Η Ελλάδα παραμένει όρθια» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τις γερμανικές οφειλές που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διεκδίκηση τους και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος παρατήρησε ότι ένας λαός γράφει την ιστορία του όχι για το παρελθόν, αλλά για να δηλώσει πώς θέλει το μέλλον. Ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι ο λαός τότε είχε υψηλό εθνικό φρόνημα και δεν το παρέδωσε σε καμία Κατοχή. «Και δεν θα το παραδώσει ούτε τώρα σε κανένα εκβιασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα δεν πρόδωσε κανένα σύμμαχό, ποτέ όσο και εάν της κόστισε αυτό. Εξακολουθούμε να προωθούμε στενή συνεργασία με όλους τους γείτονες για μια Ευρώπη της ασφάλειας και της δημιουργίας. Όσον αφορά στις διεκδικήσεις των γερμανικών οφειλών επανέλαβε ότι το κράτος πρέπει να κάνει τα δέοντα για τη δικαίωση.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στον Αργύρη Σφουντούρη από το μαρτυρικό Δίστομο και τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης για να τονίσει ότι μας δείχνουν το δρόμο της εθνικής αξιοπρέπειας. Αναφέρθηκε και στον ΕΠΟΠ Λοχία Αντώνη Ντεληγιώργη, που διέσωσε 20 μετανάστες στο ναυάγιο σκάφους σε παραλία της Ρόδου για να επισημάνει: «Αυτή είναι η Ελλάδα αυτοί είναι οι άνθρωποι της. Δεν είναι η Ελλάδα της μιζέριας και των μνημονίων. Δεν αξίζει στους Έλληνες μια πατρίδα που σκύβει το κεφάλι. Η Ελλάδα παραμένει όρθια» κατέληξε.

Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η θύμηση των προγόνων μας αποτελεί θεμελιώδες ιστορικό χρέος και η τιμή προς αυτούς επιταγή προς τις επόμενες γενιές.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην απόφαση της Βουλής να συνδράμει την προσπάθεια για την αποκατάσταση των θυμάτων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, την αποζημίωση για τις καταστροφές σε υποδομές και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

«Για να είμαστε ελεύθεροι απαιτείται διεκδίκηση και αντίσταση» επανέλαβε. «Οι πρόγονοί μας θυσιάστηκαν, όχι όμως με τη σημερινή έννοια στην οποία κάποιοι αρέσκονται να χρησιμοποιούν» σχολίασε.

Ακούγοντας το τελευταίο μήνυμα του εκφωνητή της ελληνικής ραδιοφωνίας, λίγο πριν εισέλθουν τα ναζιστικά στρατεύματα στην Αθήνα, η κ. Κωνσταντοπούλου παρατήρησε ότι θυμήθηκε -λόγω της συζήτησης του νομοσχεδίου της ΕΡΤ - τον τελευταίο εκφωνητή της ΕΡΤ πριν εισβάλλουν τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο το 2013.

Δεν ταυτίζω καταστάσεις πρόσθεσε, αλλά κάθε γενιά, κάθε εποχή, κάθε βουλή, κάθε κυβέρνηση, κάθε κοινωνία, γράφουν τη δική τους ιστορία και αναμετρώνται με το ιστορικό και πολιτικό χρέος τους , ανέφερε χαρακτηριστικά.