Skip to main content

Καμμένος για τα F-16: Παρακαλείται ο κ. Μητσοτάκης να μην παρασύρεται

Κριτική στη συμφωνία αναβάθμισης των ελληνικών αεροσκαφών άσκησε η Πειραιώς τονίζοντας ότι θα προσφέρει θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις ΗΠΑ

Συνεχίζεται η κόντρα που μαίνεται από χθες μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και της ΝΔ, με αφορμή τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F-16.

Σε νεότερη του δήλωση ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Παρακαλείται ο κ. Μητσοτάκης να μην παρασύρεται από τους τέως κνίτες συμβούλους του. Θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσει με τον πρώην Υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο να του εξηγήσει ότι επί ΝΔ η αρχική τιμή που έδωσε το Κογκρέσο για την προμήθεια 30 αεροσκαφών F-16 Block 52 + Advanced ήταν 3,2 δισ. δολάρια και η τελική τιμή που είχε προεγκριθεί 1,9 δισ. δολάρια».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στη χθεσινή του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι η αναβάθμιση των F-16 θα κοστίσει 2,4 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε στο twitter χθες το βράδυ ότι «η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1 δισ. ευρώ» (δείτε εδώ).

Κριτική στη συμφωνία άσκησε η ΝΔ σε χθεσινή της ανακοίνωση, σχολιάζοντας ότι «το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ αφορά μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F16, που θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δισ δολάρια, προσφέροντας θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες» (δείτε εδώ).