Skip to main content

Καμμένος από Νταλίπη: Καμία χρήση του «Μακεδονία» στο όνομα της πΓΔΜ

Σαφείς αποστάσεις του υπουργού Άμυνας από πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ - Τι δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση εγκαινίων στρατιωτικών οικημάτων

Την κάθετη αντίθεσή του σε κάθε χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων εξέφραε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας σε εκδήλωση εγκαινίων στρατιωτικών οικημάτων στο Στρατόπεδο «ΝΤΑΛΙΠΗ», παίρντιας έτσι σαφείς αποστάσεις από την αισιοδοξία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι μιλούν για υπό όρους τη διευθέτηση του Σκοπιανού ακόμα και μέσα στο 2018.

Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη θέση που είχε διατυπώσει κατά τβ τελετή παραλαβής του μεταλλίου Α’ τάξεως Χρυσούς Αλέξανδρος από το ΑΤΕΙΘ στο Ολυμπιακό Μουσείο, στις 27 Οκτωβρίου (δείτε εδώ), όπου είχει θέσει θέμα ακόμα και δημοψηφίσματος, ο κ. Καμμένος δήλωσε σήμερα: «Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων. Αυτή η στάση έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου "Μακεδονία" και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Να σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση των διαπραγματευτών της Ελλάδας και των Σκοπίων υπό τον μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών και τη δήλωση του Μάθιου Νίμιτς ότι «τον επόμενο χρόνο το θέμα μπορεί και πρέπει να επιλυθεί».

 Ο ΥΠΕΘΑ εγκαινίασε τη λειτουργία του νέου συγκροτήματος στρατιωτικών κατοικιών στο στρατόπεδο Νταλίπη, το οποίο αποτελείται από οκτώ διαμερίσματα και προορίζονται για στελέχη που υπηρετούν στη Φρουρά Θεσσαλονίκης και τις οικογένειές τους.

«Με το κτίριο που παραδίδεται σήμερα, μια σύγχρονη ενεργειακή κατασκευή, ολοκληρώνεται η δημιουργία ενός ανεξάρτητου συγκροτήματος 16 συνολικά διαμερισμάτων.
Αυτό το έργο, το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, αποτελεί την απόδειξη της συνέπειας των λόγων και πράξεών μας», ανέφερε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας:

«Καθίσταται πλέον προφανές σε όλους μας, ακόμα και στους πιο δύσπιστους κριτές μας, ότι το όραμα που θέσαμε το 2015, για να λύσουμε το χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, υλοποιείται σταθερά και απρόσκοπτα, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και παρά τον πόλεμο που γίνεται στην εξοικονόμηση των πόρων».

Μάλιστα υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της Σαουδικής Αραβίας, λέγοντας ότι:

«Ας σκεφτεί κανείς, εάν τα χρήματα τα οποία θα εξοικονομούσαμε από την πώληση πυρομαχικών, την οποία κάποιοι σαμπόταραν, εάν αυτά τα 66 εκατομμύρια βρίσκονταν στα ταμεία μας πόσα από τα διαμερίσματα θα μπορούσαμε να καλύψουμε, κατασκευάζοντάς τα σε όλη την παραμεθόριο».