Skip to main content

Καμμένος: Δέχομαι πόλεμο για να αποδυναμωθώ ως κυβερνητικός εταίρος

Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία τη χάλασε ο κ. Σφακιανάκης, στον οποίο καταλόγισε ότι είχε στόχο να πέσει η τιμή της συναλλαγής

Μέρος ενός πολέμου εναντίον του ώστε να αποδυναμωθεί ως κυβερνητικός εταίρος χαρακτήρισε τη συζήτηση σχετικά με την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία ο υπουργός 'Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η μεταφορά των χρημάτων, εφόσον υλοποιείτο η συμφωνία, θα ήταν από υπουργείο Οικονομικών σε υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας πως «θεωρία της μίζας δεν υπάρχει».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ο Β. Παπαδόπουλος ήταν ο εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας δια της εταιρείας του, προκειμένου να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες υλοποίησης της συμφωνίας και να πληρωθεί από την Σαουδική Αραβία «όχι με τα χρήματα της συμφωνίας».

«Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να πάρουμε τα λεφτά», τόνισε, ενώ επεσήμανε ότι «τη συμφωνία τη χάλασε ο κ. Σφακιανάκης», στον οποίο καταλόγισε ότι είχε στόχο να πέσει η τιμή της συναλλαγής στο ένα πέμπτο.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «εξευτελισμό» της Ν.Δ. κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ενώ σημείωσε ότι «δεν ορίσαμε εμείς τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά η Σαουδική Αραβία». Όπως συμπλήρωσε, είθισται να ορίζεται κάποιος εκπρόσωπος για τα διαδικαστικά.

Ερωτηθείς γιατί αντέδρασε ο πρέσβης στην Σ. Αραβία απάντησε ότι ο πρέσβης σε τηλεφωνική του επικοινωνία ενημέρωσε ότι ο Β. Παπαδόπουλος δεν ήταν εκπρόσωπος της Σ. Αραβίας, "η πηγή του (του πρέσβη) όμως ήταν ο Σφακιανάκης", προσθέτοντας ότι ο πρέσβης της Σ. Αραβίας στην Αθήνα γελούσε όταν ερωτήθη από τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, αν ο Σφακιανάκης είχε σχέσεις με το υπουργικό συμβούλιο της Σ. Αραβίας.

Ερωτηθείς αν γνώριζε τον Β. Παπαδόπουλο είπε ότι "τον έμαθα αφ' ότου μιλήσαμε" καθώς, όπως ανέφερε ο Παπαδόπουλος είχε υποβάλλει διάφορα αιτήματα όπως την ενοικίαση εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στο Λαύριο και έλαβε αρνητική απάντηση ή υποβάλλοντας προτάσεις προκειμένου διάφορα κράτη να αγοράσουν όπλα από την Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος αν και η υπογραφή του δεν υπάρχει πουθενά, υπερασπίζεται τους ανθρώπους του (τα στελέχη των ΕΔ) τα οποία έκαναν καλά την δουλειά τους.

Ως προς το θέμα του ταξίαρχου αφού υπενθύμισε ότι τώρα υπηρετεί σε υπεύθυνη θέση, ανέφερε ότι εκλήθη στο γραφείο του υπουργού 'Αμυνας, διότι είχαν εμφανιστεί κάποιοι αντιπρόσωποι από την Σ. Αραβία που ενδιαφέρονταν για προμήθεια οπλισμού διαφορετική από εκείνη των 300.000 βλημάτων και ενώ ο υπουργός 'Αμυνας είχε καταστήσει σαφές ότι αν δεν ολοκληρωθεί αυτή (των πυρομαχικών) δεν πρόκειται να γίνει τίποτα άλλο, εντούτοις ο ταξίαρχος ξεκίνησε συζήτηση με αυτούς, μια συζήτηση που ενδεχομένως να οδηγούσε και στον Σφακιανάκη.