Skip to main content

Καμμένος από Θεσσαλονίκη: Συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ως το τέλος

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η σχέση αυτή σε όλη αυτή την διαδρομή ότι ήταν μια έντιμη και δημόσια σχέση, σημείωσε ο κ. Καμμένος για τη συγκυβέρνηση.

Μήνυμα ενότητας μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καμμένος σχολίασε, μετά και τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ρήξη στο κυβερνητικό μέτωπο, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία και θα φθάσει μέχρι το τέλος» για να προσθέσει πως «ο καθένας έχει τη δική του αυτονομία».

«Η σχέση αυτή σε όλη αυτή τη διαδρομή, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια έντιμη και δημόσια σχέση» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είδα σήμερα μια φυλλάδα που πουλάει κάποια φύλλα στην Αθήνα, να λέει για μια συνάντηση την Παρασκευή με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά. Βεβαίως και ψεύδεται. Καταλαβαίνω την αγωνία όλων αυτών που βλέπουν να συρρικνώνονται και να οδηγούνται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, να βρίσκουν κάποιους πληρωμένους δημοσιογράφους» υποστήριξε.

«Δεν αλλάζει η θέση μας για τα Σκόπια»

Σε ό,τι αφορά τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων απέναντι στην ονομασία των Σκοπίων, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «υπάρχουν θέματα που έχουμε δημόσια ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τις θέσεις είτε του ενός είτε του άλλου κόμματος, όπως το ονοματολογικό των Σκοπίων».

«Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν δεχόμαστε καμία λύση που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Ούτε βόρεια, ούτε νότια, ούτε ανατολική ούτε δυτική. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Από εκεί και πέρα περιμένουμε από τα Σκόπια να κάνουν κάποιες συνταγματικές αλλαγές. Προϋπόθεση για λύση είναι οι συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Αυτή την προϋπόθεση την έχει θέσει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς. Ας δούμε τι βήματα θα κάνει η άλλη πλευρά», κατέληξε ο κ. Καμμένος.