Skip to main content

Καμμένος από 113 Πτέρυγα Μάχης: Εθνικό παράδειγμα οι ιπτάμενοι (φωτο)

Την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός - Συνεχάρη τους πιλότους για την προσπάθεια τους στη φωτιά των Κυθήρων

Την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

Ο ΥΕΘα συνεχάρη εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού τους πιλότους καθώς, όπως είπε, «οι πυρκαγιές που βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες στα Κύθηρα και αλλού είναι μία κατάσταση που τη βιώνει κανείς ως μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές».

Τους διαβεβαίωσε ακόμα ότι «θα κάνει τα πάντα προκειμένου να παρέχει όλη την τεχνική βοήθεια την οποία χρειάζονται τα μέσα για να μπορούν να λειτουργούν σε καλύτερες συνθήκες». 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ:

«Σήμερα επισκεπτόμαστε με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας την Τεχνική Βάση και τη Μοίρα των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών για να ευχαριστήσουμε, εκ μέρους όχι μόνο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και του Πρωθυπουργού, αλλά και όλου του ελληνικού λαού, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, το πολιτικό προσωπικό και τους σμηνίτες, που φέτος έχουν υπερβεί τα ανθρώπινα όρια. Μόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο κατεγράφησαν 208 ώρες πτήσεις των πυροσβεστικών μέσων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Θέλω να συγχαρώ τους ιπταμένους, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα σε όλο τον κόσμο - και με τις διεθνείς αποστολές, πέρυσι στο Ισραήλ, φέτος στην Αλβανία - αλλά και το τεχνικό προσωπικό που έχει καταφέρει τέτοιες διαθεσιμότητες και αποτελεί και αυτό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο. Εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε γιατί οι πυρκαγιές που βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες στα Κύθηρα και αλλού είναι μία κατάσταση που τη βιώνει κανείς ως μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να παρέχουμε όλη την τεχνική βοήθεια την οποία χρειάζονται τα μέσα για να μπορούν να λειτουργούν σε καλύτερες συνθήκες. Επίσης, να τους διαβεβαιώσω ότι το έργο τους το αναγνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός, χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτοί που νομίζουν ότι θα συνεχίσουν την πολιτική των σημαιών που τις παίρνουν οι άνεμοι στις βραχονησίδες αποτελούν τις εξαιρέσεις. Ευχαριστούμε πολύ».