Σάββατο 21 Απριλίου 2018
x

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με την ισχυρή παρουσία τους, αποτελούν την απάντηση σε κάθε πρόκληση, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η Ελλάδα ως έθνος αντιμετωπίζει με στρατηγική ψυχραιμία τις ανιστόρητες και επικίνδυνες εμμονές της Τουρκίας, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή επίδοσης ξιφών σε αξιωματικούς εξ υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την Τουρκία ότι «διαστρέφει το διεθνές δίκαιο, τις συμβάσεις, αλλά και την ηθική, προωθεί διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας και της αδερφής μας Κύπρου».

Μάλιστα, επισήμανε ότι «με τη συνεχιζόμενη εκ μέρους της μη τήρηση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FΙR Αθηνών και τις συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, των χωρικών υδάτων της Ελλάδος και της Κύπρου αποτελεί απειλή για τη διεθνή ασφάλεια στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

«Δεν αφήνουμε και δεν θα αφήσουμε τίποτε αναπάντητο. Το τελευταίο αεροσκάφος που θα προσγειώνεται θα είναι πάντα ελληνικό. Όλα τα εντάσσουμε σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που έχει ισχυρά θεμέλια από πλευράς διεθνούς δικαίου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με την ισχυρή παρουσία τους, αποτελούν την απάντηση σε κάθε πρόκληση και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το μήνυμα γίνεται κατανοητό από όλους, εχθρούς και φίλους, ειδικά στην εποχή μας, στην εποχή των μεγάλων και αιφνίδιων και δραματικών αλλαγών», σχολίασε περαιτέρω.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο «τέλος όλοι μαζί θα κερδίσουμε τον πολύπλευρο αγώνα που δίνουμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ