Skip to main content

Επιμένει ο Καμμένος: Όμηροι στην Τουρκία οι Έλληνες στρατιωτικοί

Για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογραμμίζοντας την ανάγκη για χάραξη κοινής εθνικής γραμμής.

Την ανάγκη για τήρηση κοινής εθνικής γραμμής στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκε για την υπόθεση της δημόσιας προτροπής προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη (δείτε εδώ).

«Σε ό,τι αφορά τους δύο στρατιωτικούς ομήρους δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις γιατί οι υπεύθυνοι πρέπει να χειριστούν την υπόθεση, δηλαδή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό που ζητάμε είναι μια κοινή εθνική γραμμή. Έχουμε δύο παλληκάρια που βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία, δύο παλληκάρια που ανήκουν στον ελληνικό στρατό αλλά και παράλληλα την ώρα που έκαναν την περιπολία τους διαφύλασσαν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Θα πρέπει να αντιληφθεί η ΕΕ ότι εκτελούσαν τις αποφάσεις των υπουργών Άμυνας της ΕΕ και την απόφαση τυης Συνόδου Κορυφής για τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Παράλληλα είναι και νατοϊκοί στρατιωτικοί και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποφεύγει να πάρει θέση», υπογράμμισε ο ΥΕΘΑ. 

Επιμένοντας στην άποψή του περί ομήρων, ο κ. Καμμένος έσπευσε να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι κάνει τα πάντα ώστε «οι Έλληνες όμηροι αξιωματικοί να απελευθερωθούν το συνοτμότερο δυνατόν». Μάλιστα επανέλαβε πως η προσπάθειά του θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής. 

«Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά που δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε μια τέτοια υπόθεση που έχει να κάνει με δύο Έλληνες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται χωρίς να έχουν πρόσβαση στον φυσικό τους δικαστή, κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας», επισήμανε.