Skip to main content

Καμίνης για Κεντροαριστερά: Πρέπει να είμαστε το κόμμα του αυτονόητου

Εκτός από την τομή «δεξιά-αριστερά» υπάρχει και η τομή «πρόοδος-συντήρηση», η οποία διατρέχει ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, τόνισε ο δήμαρχος της Αθήνας

Στη χώρα θα πρέπει να γίνει το αυτονόητο, γι' αυτό και πρέπει να είμαστε το κόμμα του αυτονόητου, ο δήμαρχος της Αθήνας και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Λάρισα, όπου βρέθηκε κατά την διάρκεια της περιοδείας του στο νομό.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Καμίνης τόνισε πως στο κόμμα που θα συγκροτηθεί, θα πρέπει να υπάρχει ουσιαστική συζήτηση και να βρεθεί ο κοινός τόπος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης είπε πως για τον ίδιο υπάρχει η τομή «δεξιά και αριστερά», όμως δεν φτάνει μόνο αυτό, καθώς υπάρχει και η τομή «πρόοδος ή συντήρηση», η οποία όπως τόνισε, «διατρέχει ολόκληρο το πολιτικό φάσμα».

Σχετικά με την αγροτική πολιτική, ο κ. Καμίνης είπε πως «πρόοδος δεν είναι να συνεχίσουμε μία αγροτική πολιτική που βασίζεται μόνο σε επιδοτήσεις και τα δάνεια, αλλά να βρεθεί τρόπος ώστε «να καινοτομήσουμε να μελετήσουμε, να φέρουμε άλλες καλλιέργειες και να επενδύσουμε στην ποιότητα».

Επίσης τόνισε πως την αγροτική πολιτική της χώρας δεν μπορεί να περιμένουμε να την εφαρμόσει το κεντρικό κράτος, αλλά να δοθεί η αρμοδιότητα στην Περιφέρεια και τους δήμους, «εκεί δηλαδή που είναι το πρόβλημα, εκεί να δίνονται και λύσεις».

Όσον αφορά τον δημόσιο τομέα, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σημείωσε πως «στο δημόσιο θέλουμε να εφαρμοστεί αξιοκρατία, γιατί χωρίς σωστό δημόσιο τομέα, ούτε επενδύσεις θα έχουμε, ούτε ανάπτυξη θα έχουμε».

Σχετικά με το ζήτημα της ανώτατης εκπαίδευσης, ο κ. Καμίνης είπε πως «εμάς μας ενδιαφέρει το δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο θα αξιολογείται και θα υπάρχει αξιοκρατική εξέλιξη των διδασκόντων».