Skip to main content

Καμίνης: Δεν αναγνωρίζουμε συμφωνίες κορυφής ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού

Πρόοδος είναι να αγωνίζεσαι εκ των προτέρων για να χτίσεις συμμαχίες ανοιχτά πάνω σε πολιτικές, ανέφερε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα.

«Οι πολίτες θα αποφασίσουν με τη συμμετοχή τους για το εάν και το πότε θα συγχωνευθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και δεν αναγνωρίζουμε συμφωνίες κορυφής, όταν είμαστε σε διαδικασία εκλογής από τη βάση», διακήρυξε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και υποψήφιος για τον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Αφήνοντας αιχμές για τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, υπογράμμισε ότι «πρόοδος είναι να αγωνίζεσαι εκ των προτέρων για να χτίσεις συμμαχίες ανοιχτά πάνω σε πολιτικές. Συντήρηση είναι να συνάπτεις, εκ των υστέρων, κλειστές συμφωνίες κορυφής».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καμίνης μιλώντας απόψε στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο γήπεδο του Πανελληνίου, ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι δίνει τη μάχη της κοινωνίας απέναντι στους μηχανισμούς, της δημοκρατικής εκπροσώπησης απέναντι στα κλειστά συστήματα.

Κατηγόρησε εμμέσως τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι «κάποιοι δεν θέλουν τον διάλογο, κάποιοι φοβούνται το άνοιγμα και τα επιχειρήματα, θέλουν συμφωνίες από πριν, γι? αυτούς οι διαδικασίες είναι πρόσχημα, η μαζική παράταξη είναι πονοκέφαλος. Θέλουν να φέρουν την παράταξη στα μέτρα τους. Κι έτσι να γίνουμε μια από τα ίδια».

Κάνοντας άνοιγμα σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έκανε.

«Κρατάμε όμως από την παράταξη την πιο πολύτιμη ουσία της, αυτό που την έκανε χρήσιμη για την Ελλάδα. Την ικανότητα να κάνει αλλαγές, βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν τη μοίρα των ανθρώπων και αλλάζουν την πορεία της χώρας. Από το ΕΣΥ, τον διπλασιασμό των συντάξεων και το οικογενειακό δίκαιο το 1981 μέχρι τη Διαύγεια και τον Καλλικράτη το 2010, από το ΑΣΕΠ ως την είσοδο στο ευρώ και τον πυρήνα της ΕΕ, η παράταξη αυτή πρωτοστάτησε. Αυτή την ορμή θέλουμε να ξαναζωντανέψουμε», τόνισε και προσέθεσε ότι η φιλοδοξία δεν είναι να «αντικαταστήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει το φθαρμένο διχαστικό παιχνίδι του με τη ΝΔ».

Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις 12 Νοεμβρίου για ένα νέο, ενιαίο πολιτικό φορέα που θα ενώσει, γιατί θα συνδεθεί με την κοινωνία, που θα είναι πολυτασικό κόμμα, «όπου θα ακούς και θα ακούγεσαι, όπου θα μετράει η γνώμη και η συμμετοχή θα έχει νόημα», όπως ανέφερε. «Πιστεύω σε ένα κόμμα συλλογικό όχι αρχηγικό, συνεργατικό όχι συγκεντρωτικό, ανοιχτό όχι καθοδηγητικό, ένα κόμμα που θα στηρίζεται στη συμμετοχή, θα επιζητά την άλλη άποψη. Έτσι θα κατακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου», συμπλήρωσε.