Skip to main content

Καμίνι σήμερα η χώρα: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Μικρή ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά από την επόμενη εβδομάδα.

Στο κόκκινο παραμένει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, η οποία έχει μετατραπεί σε καμίνι αφού ο υδράργυρος θα φτάσει κατά τόπους τους 40-41 βαθμούς κελσίου. Μικρή ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά από την επόμενη εβδομάδα.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά με πιθανότητα από αργά το βράδυ για μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειων διευθύνσεων 3 με 4 και στα ανατολικά από το βράδυ βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 22 έως 36 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 38 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς ανέμος ώς τέσσερα Μποφόρ και θερμοκρασία έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνεόυν μεταβλητοί ώς 3 Μποφόρ και η θερμοκρασια θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.