Skip to main content

Κάμερον σε Κόρμπιν: Για το Θεό, άνθρωπέ μου, παραιτήσου

O N. Κάμερον από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του ηγέτη των Εργατικών Τ. Κόρμπιν ζητώντας του να παραιτηθεί.

Ακόμα και ο υπό παραίτηση Συντηρητικός Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τον «σε κατάσταση πολιορκίας» και υπό πλήρη αμφισβήτηση από το ίδιο του το κόμμα, ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Κάμερον εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Κόρμπιν, όσον αφορά στο ρόλο του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι πρέπει να αναλογιστούμε το ρόλο μας στην εκστρατεία του δημοψηφίσματος. Γνωρίζω ότι είπατε ότι «βάλατε πλάτη», ωστόσο δεν θα ήθελα να σας δω όταν δεν προσπαθείτε».

«Αν ψάχνετε για δικαιολογίες, αναζητήστε τις κάπου αλλού. Μπορεί να είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου να παραμείνετε στη θέση σας, αλλά δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον και σας λέω, για το Θεό, άνθρωπέ μου, παραιτήσου!», κατέληξε ο Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ και ο προκάτοχος του Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ ήταν «φαρμακερός» για τον Κόρμπιν, λέγοντας ότι «δεν μπορείς να είσαι ηγέτης ενός κόμματος, του οποίου το 75% και παραπάνω των εκπροσώπων του δεν σου έχει εμπιστοσύνη. Δεν είναι ιδεολογικό ζήτημα, είναι γεγονός».