Skip to main content

«Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Δείτε τις ημερομηνίες για το εκπαιδευτικό - ψυχαγωγικό και έντονα βιωματικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Μέρες ξένοιαστες, με παιχνίδια και εμπειρίες συνεργασίας, θα προσφέρει και φέτος το εκπαιδευτικό - ψυχαγωγικό και έντονα βιωματικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το οποίο υλοποιείται στις εγκαταστάσεις της.

«Τα παιδιά εξερευνούν, πειραματίζονται, ανακαλύπτουν και προσεγγίζουν τη γη και την παραγωγή της. Κηπουρικές εργασίες, εργαστήρια μαγειρικής, πειράματα, παρατήρηση και φροντίδες των ζώων, ερευνητικά ταξίδια σε άλλους πολιτισμούς είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που δημιουργούν την πρόκληση και το όφελος ώστε να οδηγηθούν τα παιδιά σε αξίες διατροφικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές», αναφέρει η Σχολή.

Οι ημερομηνίες για το «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» 2018 είναι οι εξής:
Α' Περίοδος: 18 έως 29 Ιουνίου
Β' Περίοδος: 2 έως 13 Ιουλίου
Γ' Περίοδος: 27 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου

Υπάρχουν τρία ηλικιακά επίπεδα για τα παιδιά που συμμετέχουν. Το πρώτο επίπεδο αφορά προνήπια και νήπια, το δεύτερο μαθητές από την Α’ έως τη Γ’ τάξη του Δημοτικού και το τρίτο επίπεδο από τη Δ’ τάξη του Δημοτικού έως την Α’ τάξη Γυμνασίου. Οι ομάδες, εφαρμόζουν καθημερινά, σε υπαίθριους σκιερούς χώρους, ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό - ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Στις ομάδες του 3ου επιπέδου (Δ, E’, ΣΤ’ δημοτικού & Α' γυμνασίου) ένα στέλεχος μιλά μόνο στα αγγλικά με στόχο την εξάσκηση των παιδιών στον προφορικό λόγο. Φέτος, ξεκινά και η εφαρμογή του προγράμματος με γλώσσα επικοινωνίας μόνο την αγγλική, για περιορισμένο αριθμό παιδιών μεγαλύτερα της Γ΄ δημοτικού. Η θεματολογία και η υπόλοιπη οργάνωση παραμένουν ακριβώς οι ίδιες με το υπόλοιπο πρόγραμμα.