Skip to main content

Καλώδια αλουμινίου αντί χαλκού στην Εγνατία Οδό για να μην τα κλέψουν

Χωρίς φωτισμό εδώ και οχτώ μήνες η έξοδος της Εγνατίας Οδού προς την πόλη του Λαγκαδά (στο ύψος των Λαγυνών) και τον κόμβο της Ασσήρου.

Την αποκατάσταση των φωτιστικών σωμάτων που δεν λειτουργούν τους τελευταίους οκτώ μήνες σε δύο σημαντικά σημεία της Εγνατίας Οδού, ζητά ο Δήμος Λαγκαδά.

Το αίτημα έθεσε στην Εγνατία Οδό ο Δήμος Λαγκαδά, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Ο κ Καραγιάννης ανέφερε ότι πρόκειται για την έξοδο της Εγνατίας Οδού προς την πόλη του Λαγκαδά (στο ύψος των Λαγυνών) και τον κόμβο της Ασσήρου. Τα παραπάνω σημεία είναι υψηλής κυκλοφορίας, καθώς αποτελούν κόμβους διέλευσης προς τον Δήμο μας, αλλά και προς τις χώρες της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά ζήτησε την αποκατάσταση του προβλήματος, καθώς όπως επισήμανε πολλά ατυχήματα έχουν ήδη καταγραφεί ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρότερων περιστατικών όσο οι κόμβοι παραμένουν στο απόλυτο σκοτάδι.

Εγνατία Οδός Α.Ε: Αντικαθιστούν τα καλώδια χαλκού με αλουμινίου για να αποφύγουν τους κλέφτες

Ο διευθυντής Έργων Κεντρικής Μακεδονίας στην “Εγνατία Οδός Α.Ε.” Ντίνος Παρδάλης δήλωσε ότι ήδη κατατέθηκαν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τις κλοπές καλωδίων και μάλιστα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αντικατάστασης των καλωδίων χαλκού με αλουμινίου προκειμένου να αποφευχθούν οι αλλεπάλληλες κλοπές.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι της ΔΕΗ για την αντικατάσταση των μετασχηματιστών που έχουν κλαπεί διότι είναι δική τους αρμοδιότητα. Την προηγούμενη φορά που είχαν κλαπεί οι μετασχηματιστές και μόλις τοποθετήθηκαν, άγνωστοι τους αφαίρεσαν σε δύο μέρες.

ΔΕΗ

Ο Αναστάσιος Μιζαμίδης διευθυντής της ΔΕΗ Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης δήλωσε ότι στο παρελθόν χρειάστηκε να αντικατασταθούν οι μετασχηματιστές στο συγκεκριμένο σημείο, που είχαν κλαπεί.

Πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε η ΔΕΗ και περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία αντικατάστασης των καλωδίων χαλκού από καλώδια αλουμινίου για να τοποθετήσει τους νέους μετασχηματιστές.