Skip to main content

Κάλυψε Ζέρβα ο Μπουτάρης για τη μεταγραφή στη ΝΔ-Σκωπτικός ο Καλαφάτης

Με δηκτικό τρόπο και πολιτικά πειράγματα στον Γιάννη Μπουτάρη, «υποδέχθηκε» τον πρώην αντιδήμαρχο στη ΝΔ ο Καλαφάτης . Τι απάντησαν Ζέρβας- Μπουτάρης.

Τον Κωνσταντίνο Ζέρβα... καλωσόρισε στη ΝΔ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος απευθύνθηκε με δηκτικό τρόπο προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την ένταξη του στελέχους της Πρωτοβουλίας και πρώην αντιδημάρχου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α΄Θεσσαλονίκης.

«Είναι σημαντικό ότι το πρωτοπαλίκαρο του Μπουτάρη προσχώρησε στη ΝΔ και υιοθετεί τις απόψεις της. Είναι άνθρωποι στο περιβάλλον σου, Γιάννη, που με χαρά τους υποδεχόμαστε στη συντηρητική παράταξη. Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή στους κόλπους της παράταξής σου. Άνθρωποι που ήταν κοντά σου εγκαταλείπουν την κεντροαριστερά και προσχωρούν στη συντηρητική παράταξη», είπε ο κ. Καλαφάτης.

Σχολιάζοντας τη μετεγγραφή Ζέρβα στη ΝΔ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, έκανε λόγο για  «απώλεια», προσθέτοντας ότι ο καθένας κάνει αυτό που επιτάσσει η συνείδησή του. «Αν πιστεύει κάποιος ότι πρέπει να αλλάζει θέσεις και κόμματα, είναι δικαίωμά του. Αυτό που είναι σημαντικό στη ζωή, είναι να έχεις αρχές», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Απαντώντας στις αιχμές ο κ. Ζέρβας τόνισε πως θα ήταν καλό να μην σχολιάζει κάποιος τρίτος τις πολιτικές αποφάσεις του. «Είναι ενδιαφέρον να μιλάει κανείς για τον άλλο, αλλά είναι άκομψο, είναι σημαντικό ο καθένας να διατυπώνει τις απόψεις του, αλλά να σέβεται και τις απόψεις των άλλων. Βρίσκομαι εδώ, σε μια πολυσυλλεκτική παράταξη. Είμαι περήφανος που εκλέχθηκα με την πρωτοβουλία και με τον Γιάννη Μπουτάρη, όπως θεωρώ μεγάλη τιμή που ένα μεγάλο κόμμα μου έκανε μια τιμητική πρόταση. Μέσα σε αυτή τη λογική, θεωρώ ότι θα κάνουμε έναν αγώνα έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τη νίκη στις εκλογές», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

Θέση για τον απόφαση Ζέρβα πήρε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε με ειρωνικό τρόπο στον «ενθουσιασμό του Σταύρου Καλαφάτη», κάλυψε το στέλεχος της δημοτικής του παράταξης, λέγοντας πως «είναι ξεκάθαρα ότι η Πρωτοβουλία δεν έχει διαχωρισμούς, είναι από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω αν έχουμε κανένα από τους ΑΝΕΛ, αλλά αυτοί ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες το γάλα…», για να συνεχίσει: «Τέτοια σπέκουλα για προσωπικές κινήσεις δεν είναι και τόσο ωραία… Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εμπλέξουμε μια τέτοια διαδικασία σε θέματα δημοτικά. Μέσα στο δημοτικό και ειδικά στην Πρωτοβουλία, η κομματική τοποθέτηση οποιουδήποτε δεν επηρέαζει την παράταξή μας. Καλά κάνει ο Ζέρβας, όπως και εγώ, όταν είχα τη συνάντηση με τον Τσίπρα, που είπα ότι είναι ο μόνος αρχηγός που εδώ και χρόνια έρχεται στο δημαρχείο…. Ο Τσίπρας είναι ο μόνος που έρχεται τρίτη φορά και δεν είναι πρωθυπουργος. Ελπίζω να έρθει και η Γεννηματά και ο Μεϊμαράκης. Η τυπική αυτή χειρονομία είναι ουσιαστική».