Skip to main content

Καλφακάκου: Η στάση των Εντάξει δεν οδηγεί σε συναίνεση

Τι απαντά στις βολές Καλαφάτη η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης. Η κ. Καλφακάκου τόνισε σε ανακοίνωσή της πως μίλησε για έλλειμμα δημοκρατίας.

Στο αίτημα του Σταύρου Καλαφάτη, επικεφαλής των Εντάξει, να ζητήσει συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό «εθνικιστές» που απηύθυνε σε δημοτικούς συμβούλους των Εντάξει, απάντησε η Ρία Καλφακάκου (δείτε εδώ).

Η επικεφαλής της ανοιχτής Πόλης τόνισε σε ανακοίνωσή της πως μίλησε για έλλειμμα δημοκρατίας, όταν εμμέσως οι Εντάξει θεωρούν πως οποιαδήποτε άλλη άποψη για το Μακεδονικό, εκτός από τη δική τους, στερείται πατριωτισμού.

«Εκτός από το αίτημα συγνώμης, οι ΕΝΤΑΞΕΙ, που κλήθηκαν σε διαπαραταξιακή επιτροπή για την έκδοση ψηφίσματος για το Μακεδονικό, θέτουν ως βάση διαλόγου το δικό τους ψήφισμα που έχει καταψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο. Λυπάμαι αλλά αυτή η στάση επιβεβαιώνει όσα είπα στο δημοτικό συμβούλιο, και δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμιά σύνθεση και καμιά συναίνεση» πρόσθεσε η ίδια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της:

Ο κ. Καλαφάτης ζητάει να ζητήσω συγνώμη από τους ΕΝΤΑΞΕΙ γιατί μίλησα για διχαστικό και εθνικιστικό λόγο. Υπενθυμίζω πως μίλησα και για έλλειμμα δημοκρατίας, όταν εμμέσως θεωρούν πως οποιαδήποτε άλλη άποψη για το Μακεδονικό, εκτός από τη δική τους, στερείται πατριωτισμού.

Εκτός από το αίτημα συγνώμης, οι ΕΝΤΑΞΕΙ, που κλήθηκαν σε διαπαραταξιακή επιτροπή για την έκδοση ψηφίσματος για το Μακεδονικό, θέτουν ως βάση διαλόγου το δικό τους ψήφισμα που έχει καταψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Λυπάμαι αλλά αυτή η στάση επιβεβαιώνει όσα είπα στο δημοτικό συμβούλιο, και δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμιά σύνθεση και καμιά συναίνεση.

νας λόγος εθνικιστικός και διχαστικός δεν βοηθάει ούτε το δημοτικό συμβούλιο, ούτε τα συμφέροντα της χώρας», σημείωσε η κ. Καλφακάκου.