Skip to main content

Κάλεσμα Τσίπρα σε ΚΚΕ και Συνδικάτα για ενωτική Πρωτομαγιά

O Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, με επιστολή του προς το ΚΚΕ, τους Οικολόγους Πράσινους, τη Γραμματεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την ανάγκη να πάρουν παλλαϊκό χ
O Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, με επιστολή του προς το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, τη Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων, τη Γραμματεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και το συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, εξέφρασε την ανάγκη να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα οι φετινές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στην επιστολή ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι με την προσφυγή της κυβέρνησης στον μηχανισμό που έχουν συγκροτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι εργαζόμενοι της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια χωρίς προηγούμενο επίθεση. Προσθέτει, δε, ότι η επίθεση αυτή θέτει σε αμφισβήτηση κάθε κατακτημένο δικαίωμα που προστατεύει την εργασία, τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και το κοινωνικό κράτος.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ανακοπεί η επίθεση αυτή και αυτός είναι η μαζική και δυναμική εκδήλωση ενός κινήματος κοινωνικής αντίστασης. Επισημαίνει μάλιστα ότι "απέναντι σε ένα ογκώδες κίνημα αντίστασης, αποφασισμένο να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στη δουλειά και την αξιοπρεπή ζωή, καμία κυβέρνηση και κανένας υπερεθνικός οργανισμός δεν μπορεί να επιβάλλει την πολιτική του".

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι μια πρώτη δυνατότητα που μας δίνεται είναι η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, καθώς αυτή οφείλει να υπερβεί ένα άθροισμα οργανώσεων, συνδικάτων και χώρων συγκέντρωσης. Πρέπει να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα. Να είναι η πρώτη ηχηρή απάντηση του εργαζόμενου λαού απέναντι στην προσπάθεια εκχώρησης της κυριαρχίας του στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.