Skip to main content

Κάλεσμα της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης για την Ημέρα Γνωριμίας

Οι παρευρισκόμενοι θα γνωρίσουν τη Σχολή και να ενημερωθούν για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και τα τμήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Τους φίλους της αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους προσκαλεί η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης (ΓΣΘ) στη φετινή Ημέρα Γνωριμίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00-16:00.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Σχολή και να ενημερωθούν για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και τα τμήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με παρουσίαση παρουσίαση των αποτελεσμάτων του θεματικού διημέρου «υγιές σχολείο», ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις και παρουσιάσεις από τη Διεύθυνση της Σχολής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πότε

Τι

Πού

12.00 – 13.00

Η ΓΣΘ παρουσιάζεται και ενημερώνει για τη διαδικασία εισαγωγής
Παρουσίαση από τη Διεύθυνση της Σχολής

Αίθουσα προβολής ταινιών

13.00 – 14.00

Ξενάγηση
στις εγκαταστάσεις της Σχολής

(νηπιαγωγείο, δημοτικό, κεντρικό κτίριο με αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, βιβλιοθήκη, αθλητικές εγκαταστάσεις)

Συνάντηση στην υποδοχή

14:00 – 15:00

Η ΓΣΘ παρουσιάζεται και ενημερώνει για τη διαδικασία εισαγωγής
Παρουσίαση από τη Διεύθυνση της Σχολής

Αίθουσα προβολής ταινιών

15:00 – 16:00

Ξενάγηση
στις εγκαταστάσεις της Σχολής

(νηπιαγωγείο, δημοτικό, κεντρικό κτίριο με αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, βιβλιοθήκη, αθλητικές εγκαταστάσεις)

Συνάντηση στην υποδοχή

 

Για να σχηματίσουν μια ζωντανή εικόνα της καθημερινότητας του σχολείου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν:

  • να ενημερωθούν στα σημεία πληροφόρησης στο φουαγιέ, στα οποία θα παρουσιάζονται όλα τα τμήματα της Σχολής και οι πολυάριθμες επιλογές και εξωδιδακτικές δραστηριότητες που προσφέρονται στη Σχολή: MUN (Model United Nations), όμιλοι εργασίας, αθλητικές διοργανώσεις, καλλιτεχνικές και θεατρικές ομάδες (χορωδία, ορχήστρα κλπ.) και εκδηλώσεις, δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για τη στήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, προσφύγων κλπ.
  • να επισκεφθούν τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, όπου μπορούν να δουν από κοντά τα αποτελέσματα των συνθετικών εργασιών του θεματικού διημέρου «υγιές σχολείο» και να πάρουν μέρος στις δράσεις που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές και οι μαθήτριες
  • να παρακολουθήσουν πειράματα στα μαθήματα Φυσικών Επιστημών
  • να επισκεφθούν την έκθεση εικαστικών.

Η Διεύθυνση της Σχολής και το διδακτικό προσωπικό είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων, για να παρέχουν πληροφορίες και συμβουλές. Εκπρόσωποι των γονέων και των ίδιων των μαθητών θα δίνουν επίσης πληροφορίες για το σχολείο.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν το παιδαγωγικό πρόγραμμα και τη δομή της Σχολής, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της και να ζήσουν για λίγες ώρες την ατμόσφαιρα ενός σχολείου συνάντησης, όπως είναι η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, συνδυάζοντας «το τερπνόν μετά του ωφελίμου», θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν λιχουδιές από το κυλικείο της Σχολής.

Η διεύθυνσή  είναι:

Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης
9o χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης, 55535 Πυλαία (πίσω από το Praktiker)
τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 475900