Skip to main content

Κάλεσμα σε αγροτικό συλλαλητήριο από το μπλόκο της Νίκαιας

Οι αγρότες της Θεσσαλίας διαμαρτύρονται για τα κυβερνητικά μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος τους και καλούν σε συλλαλητήριο.

Σε αγροτικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, καλούν οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, ένα από τα πολλά μπλόκα με τρακτέρ που έχουν στηθεί τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στις 18:00. 

Το κάλεσμα απευθύνεται στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, αλλά και σε όλους τους κλάδους και τις κοινωνικές τάξεις, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, «με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουμε κανένα λόγο να έλθουμε σε αντιπαράθεση, έχουμε κοινά προβλήματα, συμφέροντα και αιτήματα». 

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι αγρότες, «ακόμα και αυτές τις μέρες, που οι αγρότες είμαστε στα μπλόκα, η κυβέρνηση παίρνει πρόσθετα μέτρα σε βάρος μας, όπως:

  • Η διαβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, (ΚΕΑΟ), και των κάτω από 5.000 ευρώ οφειλών των αγροτών προς τον ΟΓΑ, εκβιάζοντας με κατασχέσεις πάνω από 360.000 μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
  • Το νέο βαρύ χαράτσι για την υποβολή αντιρρήσεων την οποία καλούνται να υποβάλλουν χιλιάδες αγρότες που, με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, τα χωράφια τους φαίνονται ως δασικές εκτάσεις και κτηνοτρόφοι που αμφισβητούνται τα βοσκοτόπια τους.
  • Η πώληση των δυο κερδοφόρων εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που λειτουργούν στη Σερβία, μετά από το κλείσιμο των εργοστασίων της ΕΒΖ στη χώρα μας και το ξεπούλημα «φιλέτων» από την περιουσία της».