Skip to main content

Κάλεσμα Παπανδρέου στην Ευρώπη

Να αποτρέψει τη μετάδοση μιας «φωτιάς» που φούντωσε από την διεθνή οικονομική κρίση κάλεσε την Ευρώπη ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ εγγυήθηκε ότι η βοήθεια που θα δο
Να αποτρέψει τη μετάδοση μιας «φωτιάς» που φούντωσε από την διεθνή οικονομική κρίση κάλεσε την Ευρώπη ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ εγγυήθηκε ότι η βοήθεια που θα δοθεί «θα πιάσει τόπο».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει την αποφασιστικότητα και τη βούλησή της να προχωρήσει σε αλλαγές και ανατροπές, συμπληρώνοντας ότι η χώρα έχει λάβει την ιστορική ευθύνη απέναντι στον εαυτό της, αλλά και απέναντι στην ΕΕ.

«Είναι εθνικό στοίχημα να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι η Ελλάδα και μπορεί και θέλει να αλλάξει», συνέχισε ο πρωθυπουργός, ενώ επεσήμανε ότι «σε ελάχιστο χρόνο πρέπει να διορθώσει πορεία ολόκληρων δεκαετιών».

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι «δύσκολη και επίπονη», ωστόσο δεσμεύτηκε ότι «αυτά τα προσωρινά δύσκολα μέτρα και οι μεγάλες και μόνιμες αλλαγές θα μας βρουν πολύ καλύτερους μετά το τέλος αυτής της πορείας».

«Καλώ όλους σε πανστρατιά. Συνεχίζουμε αδιάλειπτα τον αγώνα για αλλαγές, ώστε η χώρα μας να είναι στο εγγύς μέλλον μια διαφορετική χώρα», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, όπου παρουσιάζεται το σχέδιο Καλλικράτης για την αυτοδιοικητική αναδιάρθρωση της χώρας.

Αναπτυξιακή επανεκκίνηση ο «Καλλικράτης»

Όσον αφορά τον «Καλλικράτη», ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για ριζική τομή και απόδειξη αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να προχωρήσει σε βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ σημείωσε ότι όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης έγιναν με πρώτη προτεραιότητα τον πολίτη.

Κατά τον ίδιο, ο «Καλλικράτης» θα αποτελέσει αναπτυξιακή επανεκκίνηση για τη χώρα, ενώ οι αρμοδιότητες θα κατανεμηθούν περιφερειακά, ώστε να απελευθερωθεί το αναπτυξιακό δυναμικό.