Skip to main content

Κάλεσμα Λαφαζάνη σε αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις για ενιαίο μέτωπο

Η Ελλάδα έχει άλλον δρόμο, πέρα και έξω από τα μνημόνια, τη λιτότητα και την εθνική υποδούλωση, ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

«Όσο η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, όποιο κόμμα και αν κυβερνάει θα εφαρμόζει την ίδια καταστροφική πολιτική με τις ίδιες οδυνηρές συνέπειες» σημείωσε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρουσιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου στην 82η ΔΕΘ, την πρόταση του κόμματος για την ανασυγκρότηση της χώρας, μέσα και από τη δημιουργία ενός κοινού κινηματικού και εκλογικού μετώπου των κομμάτων της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Η Ελλάδα έχει άλλον δρόμο, πέρα και έξω από τα μνημόνια, τη λιτότητα και την εθνική υποδούλωση. Αφετηρία αυτού του άλλου δρόμου και μίας εναλλακτικής πρότασης είναι η άμεση έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη και η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος και της ρήξης με τη νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης και κάλεσε σε «κοινή δράση, συμπόρευση, συμπαράταξη και ενιαίο μέτωπο, όλες ανεξαιρέτως τις αριστερές, ριζοσπαστικές, πατριωτικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακες δυνάμεις».

Ο κ. Λαφαζάνης μάλιστα έκανε γνωστό ότι προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες, για να αποδείξει ότι «η ΛΑΕ τάσσεται όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, υπέρ της άμεσης -εδώ και τώρα- συμπαράταξης» . Όπως διευκρίνισε, «με το σχέδιο Β' του Αλέκου Αλαβάνου ήδη έχουμε μία πολύ προωθημένη συνεργασία, η οποία πάει καλά, θα αναβαθμιστεί και θα εκφραστεί και στις εκλογές». Για την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου είπε ότι «τα μηνύματα που έχουμε είναι αρκετά θετικά και ελπιδοφόρα και θα θέλαμε στο φθινόπωρο αυτό να καταλήξουμε σε συνεργασία». Στην ίδια κατεύθυνση απηύθυνε πρόσκληση συμπόρευσης και στο ΚΚΕ, τονίζοντας πως «παρά την αντιενωτική του στάση, του λέμε ότι η θέση του και ο ρόλος του είναι μέσα στην προσπάθεια αυτή».

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, με αφορμή και την παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. «Το success story για την Ελλάδα, που με μεγάλη ευκολία παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ είναι ένα ψέμα, ακόμη πιο μεγάλο και από το ψευδεπίγραφο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων» επισήμανε, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό πρόθεση «να γίνει ο Μακρόν της ελληνικής αποικίας και να γίνει πιο μητσοτακικός από τον Μητσοτάκη».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Eldorado για αναστολή των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, ο γραμματέας της ΛΑΕ υπογράμμισε: «Η Eldorado εκβιάζει γιατί έχει αποθρασυνθεί από μία παραδομένη κυβέρνηση. Ζητάει τα πάντα, ζητάει να μην έχει καμιά δέσμευση, από καμιά συμφωνία και αντί η κυβέρνηση να πει ευχαριστούμε πολύ, να φύγετε κύριοι από τη χώρα, δεν θέλουμε επενδύσεις που εκβιάζουν την ελληνική κυβέρνηση, που καταστρέφουν το περιβάλλον [...] η κυβέρνηση κρατά μία περίπου απολογητική στάση -εκλιπαρεί στην ουσία- και λέει ότι βεβαίως η επενδυτική πολιτική της δεν αλλάζει».