Skip to main content

Κάλεσμα για συμμετοχή επιχειρήσεων στην απεργία

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 5 Μαΐου μαζί με την Ε.Σ.Ε.Ε. και τη Γ.Σ.Ε.Ε. ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσ
Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 5 Μαΐου μαζί με την   Ε.Σ.Ε.Ε. και τη Γ.Σ.Ε.Ε. ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (Ο.Β.Σ.Θ.)  και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ).

Οι δύο ομοσπονδίες καλούν για κλείσιμο τις επιχειρήσεις-μέλη τους από τις 09.00 έως 15.00, «για να μην κλείσουν για πάντα» όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.  Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα λάβει μέρος στην κινητοποίηση, κάτι το οποίο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΣΘ, θα αποφασιστεί τη Δευτέρα 3 Μαΐου στο συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Η ΟΒΣΘ και η ΟΕΕΘ ζητούν μεταξύ άλλων:

  • Ενίσχυση και όχι υποβάθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης
  • Στήριξη των μικρομεσαίων που όταν χάνουν τη δουλειά τους δεν έχουν κανένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας
  • Δημιουργία ενός νέου προτύπου ανάπτυξης που θα παράγει οικονομική σταθερότητα, πλούτο και προοπτική για όλους, διανέμοντας δίκαια βάρη και οφέλη.

Όπως αναφέρουν ο πρόεδρος της ΟΒΣΘ Σταύρος Ζαχαρέλης και ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ Ιωάννης Μανδρίνος, «τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους διάφορους «παρατηρητές και επιτηρητές» που με συστάσεις – εντολές και επιταγές, επιχειρούν το τελικό χτύπημα στις Μ.Μ.Ε. και στην ελληνική οικονομία».